Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΠαγκόσμια πρωτοβουλία το εικονικό Μουσείο Τουρισμού

Παγκόσμια πρωτοβουλία το εικονικό Μουσείο Τουρισμού

“Παγκόσμια πρωτοβουλία αποτελεί το εικονικό Μουσείο Τουρισμού”, όπως ανέφερε η κ. Μαργαρίτα Δρίτσα, Αν. Καθηγήτρια της Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο […]

“Παγκόσμια πρωτοβουλία αποτελεί το εικονικό Μουσείο Τουρισμού”, όπως ανέφερε η κ. Μαργαρίτα Δρίτσα, Αν. Καθηγήτρια της<…> Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης xenia 2002, όπου έγινε η παρουσίαση του Μουσείο Τουρισμού στο Internet.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου η οποία δήλωσε ότι χαιρετίζει την προσπάθεια της δημιουργίας του Μουσείου Τουρισμού στο Internet και χαίρεται ιδιαίτερα να βλέπει πρωτοβουλίες από γυναίκες. Η κ. Παπανδρέου είπε ότι τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν τη δύναμη του Internet, το οποίο μπορεί να αναδείξει και αξιοποιήσει τις παραδόσεις της χώρας μας.

Κατόπιν, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε ότι το Μουσείο Τουρισμού θα συμβάλει στην ίδια την ιστορία μας και στην καταγραφή των θεμάτων που έχουν δημιουργήσει την σημερινή μορφή του τουρισμού. Επίσης, αναφέρθηκε στο θαλάσσιο τουρισμό, ο οποίος αποτελεί κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας. Τέλος, ο υπουργός έκανε δήλωση συμπαράστασης αναφέροντας ότι `μπορούμε να συμβάλουμε και να υποστηρίξουμε την προσπάθεια σας, θέτοντας στην διάθεση σας όλα τα αντικείμενα μας που είναι σχετικά με τον τουρισμό`.

Ο ζωγράφος κ. Αλέκος Φασιανός που φιλοτέχνησε το λογότυπο του Μουσείο Τουρισμού περιέγραψε τις εικόνες και τις μνήμες που τον ενέπνευσαν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Πατέλλης πρόεδρος του ΕΟΤ, ο κ. Κυριακίδης περιφερειάρχης Αττικής και Νήσων, ο γ.γ. Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Βασιλείου, ο κ. Λυντζέρης Βουλευτής Β` Πειραιώς, ο κ. Α. Συρίγος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Στ. Σουμάκης τ. υπουργός, και ο κ. Γιάννης Στεφανίδης τ. πρόεδρος ΕΟΤ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης xenia, ο κ. Απ. Κράτσας τ. υπουργός Μεταφορών, ο καθηγητής Κ. Δεσποτόπουλος τ. πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, και ο κ. Δενδρινός μουσειολόγος.

Το εικονικό Μουσείο Τουρισμού, www.tourismmuseum.gr που υλοποίησε η εταιρία Travel Media Applications είναι μόνο η αρχή. Ο στόχος του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, που αγκάλιασε την ιδέα του μέλους του κ. Γεωργίας Μπάρτζου για τη δημιουργία του Μουσείου Τουρισμού, είναι η εύρεση του κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του Μουσείου και όλων των αντικειμένων του. Η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, κ. Ειρήνη Μαντζαβελάκη Βασιλοπούλου απεύθυνε πρόσκληση προς όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού που έχουν στην κατοχή τους παλαιά αντικείμενα σχετικά με αυτόν τον κλάδο να έρθουν σε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο και να βοηθήσουν στη διεύρυνση του μουσείου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024