Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λιμένες

Σχεδιασμός για την αποσυμφόρηση του λιμανιού της Ραφήνας

Τατιάνα Ρόκου - 30 Αύγουστος 2017, 11:58

Σε υπουργική σύσκεψη συζητήθηκε η επέκταση της Αττικής Οδού ως την είσοδο της Ραφήνας, με βάση το υφιστάμενο σχέδιο, η ταυτόχρονη επέκταση του Προαστιακού, αλλά με στόχο να φτάσει ως το λιμάνι, καθώς και η δημιουργία ανισόπεδου κόμβου για τη σύνδεση της Ραφήνας με τη Λεωφόρο Μαραθώνος.


Ευρύτατη σύσκεψη με αντικείμενο την αποσυμφόρηση του λιμανιού της Ραφήνας, συγκάλεσε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη.Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας κ. Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Βαγγέλης Μπουρνούς, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ραφήνας κ. Βασίλης Πιστικίδης, η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας κα Κατερίνα Αδαμοπούλου - Κουτσογιάννη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συζητήθηκε διεξοδικά η επέκταση της Αττικής Οδού ως την είσοδο της Ραφήνας, με βάση το υφιστάμενο σχέδιο, η ταυτόχρονη επέκταση του Προαστιακού, αλλά με στόχο να φτάσει ως το λιμάνι, καθώς και η δημιουργία ανισόπεδου κόμβου για τη σύνδεση της Ραφήνας με τη Λεωφόρο Μαραθώνος. Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε να αναλάβει το Υπουργείο Μεταφορών τις μελέτες και ζήτησε από την κα Αδαμοπούλου τις αντίστοιχες μελέτες που έχει κάνει ο Ο.Λ.Ρ. για την αποσυμφόρηση του λιμανιού (υπόγεια σύνδεσή του με τον Προαστιακό).Συμφωνήθηκε νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και της Περιφέρειας, καθώς και ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών για το συντονισμό των απαραίτητων μελετών. Συζητήθηκε και η χρηματοδότηση των σχετικών έργων.

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε και τρίτη σύσκεψη με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς της πόλης, ειδικά για το ζήτημα της παραχώρησης τμημάτων της ΧΖΛ της Ραφήνας στο Δήμο. Ο κ. Μπουρνούς έθεσε και το ζήτημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων, αναφέροντας ότι μπορούν να βρεθούν χώροι. Η κα Αδαμοπούλου ανέφερε ότι είναι στην τελική ευθεία η εκπόνηση του Master Plan του λιμανιού, το οποίο αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top