Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠεριφέρεια Ιονίων Νήσων: 'Η υπόθεση του Ερημίτη δεν τελείωσε ακόμη'
Επενδύσεις

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: 'Η υπόθεση του Ερημίτη δεν τελείωσε ακόμη'

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι πεπεισμένη ότι η επιχειρούμενη επένδυση στον Ερημίτη θα αποφέρει κέρδος μόνο στην ιδιωτική εταιρεία και όχι στον τόπο, αντιθέτως θα δημιουργήσει ζημία στην τοπική οικονομία, το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή.

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τις δηλώσεις του φερόμενου ως εκπροσώπου της εταιρείας NCH Capital η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξέδωσε ανακοίνωση την οποία παρατηρεί τα εξής:

“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κα ο Δήμος Κέρκυρας με αποφάσεις των συμβουλίων τους έχουν εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή τους για την, απαράδεκτη και επιζήμια για το φυσικό περιβάλλον του νησιού και την οικολογική ισορροπία, εκποίηση του Ερημίτη σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η επίσημη θέση της κερκυραϊκής κοινωνίας εκφράζεται, διαχρονικά, μέσα από τους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς: την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κέρκυρας. Στη διεκδίκησή μας αυτή, να αποτρέψουμε δηλαδή την τσιμεντοποίηση των νησιών μας και την περιβαλλοντική καταστροφή και να εργαστούμε για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, βρήκαμε σύμμαχους φορείς, συλλόγους και απλούς πολίτες.

Η αμετροέπεια απέναντι στους θεσμούς, η αγένεια απέναντι στην άλλη άποψη και εντέλει η προσπάθεια πάση θυσία, ελέω της κερδοφορίας και ιδιοτελών σκοπών, να επιβληθεί το “δίκαιο του ισχυρού”, δεν συνιστούν ασφαλώς καλή πρακτική στην επιχειρούμενη επένδυση στην περιοχή.

Οι μηνύσεις και προσφυγές, τις οποίες ανακοίνωσε ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της εταιρείας NCH Capital, κατά του Δήμαρχου Κώστα Νικολούζου, εκπροσώπων των φορέων της περιοχής και πολιτών, είναι απαράδεκτη ενέργεια, προσβλητική για τις θεσμούς και τους πολίτες που αυτοί εκπροσωπούν.

Με έκπληξη επίσης παρακολουθούμε τις ενέργειες αυτές να εκπορεύονται και να ανακοινώνονται από έναν μέχρι πρότινος δημόσιο λειτουργό, δικαστικό υπάλληλο, ο οποίος κατά δήλωσή του δεν έχει παραιτηθεί από την υπηρεσία του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά έχει λάβει άδεια άνευ αποδοχών ενός έτους (!), προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρείας NCH Capital. Με δεδομένο ότι ο ίδιος αυτός άνθρωπος, σε ένα χρόνο δύναται να επιστρέψει στην υπηρεσία του και να είναι ελεγκτής σε υποθέσεις του Δήμου Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μας δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά πως αυτό θα καταστεί δυνατό, με τήρηση των όρων της αμεροληψίας και των ίσων αποστάσεων.

Δηλώνουμε αταλάντευτα την πεποίθησή μας ότι η επιχειρούμενη επένδυση στον Ερημίτη θα αποφέρει κέρδος μόνο στην ιδιωτική εταιρεία και όχι στον τόπο, αντιθέτως θα δημιουργήσει ζημία στην τοπική οικονομία, το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι καμία επένδυση δεν τελεσφόρησε όταν απέναντί της βρέθηκαν οι τοπικές κοινωνίες. Καταδικάζουμε τη στάση του φερόμενου ως εκπροσώπου της εταιρείας απέναντι σε θεσμικούς εκπροσώπους και το Δήμαρχο Κέρκυρας.

Η πρακτική εκφοβισμού που επιλέγει η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι καινούργια αφού όπως είναι γνωστό και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπήρξε αποδέκτης τέτοιου είδους μεθοδεύσεων, με προφανή σκοπό την παύση της δράσης και των ενεργειών του για τον Ερημίτη.

Τέλος ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα, ενάντια στην τσιμεντοποίηση, την καταστρατήγηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και τις άκριτες ιδιωτικοποιήσεις κοινοχρήστων, δημοσίων εκτάσεων, που κανένα όφελος δεν έχουν για το λαό των νησιών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024