Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Ο Αμερικανός πρέσβης και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκαν μαζί τον χώρο του Golf Αφάντου στη Ρόδο, όπου σχεδιάζεται επένδυση ελληνοαμερικανικών συμφερόντων.

Τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, υποδέχτηκε χθες το πρωί, στο γραφείο του στη Ρόδο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Το θέμα που κυριάρχησε στην διάρκεια της συνάντησης, ήταν αυτό της οικονομικής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις ΗΠΑ και ειδικότερα, το θέμα των επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας της περιοχής.

Μετά την συνάντηση εργασίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Αμερικανός πρέσβης προέβησαν σε δηλώσεις.Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης δήλωσε: “Με μεγάλη χαρά, υποδέχομαι στη Ρόδο τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Goeffrey Pyatt, τον εκπρόσωπο μιας σπουδαίας και συμμάχου χώρας, αλλά και ενός  ανθρώπου, που στο μικρό χρονικό διάστημα της παρουσίας του, έχει αποδείξει ότι είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της πατρίδας μας.

Οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών συνεχίζουν να σφυρηλατούνται και να ενδυναμώνονται και στις μέρες μας. Μοιραζόμαστε κοινές  αξίες για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία , το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και την Ειρήνη. Σε μια γειτονιά στην οποία η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας  με ισχυρή γεωπολιτική σημασία.

Παράλληλα, και αυτό αφορά και στα νησιά του Αιγαίου, η πατρίδα μας χρειάζεται να προσελκύσει εκείνες τις αναγκαίες επενδύσεις, που θα της επιτρέψουν να επιτελεί τον διεθνή της ρόλο, να μπει σε πορεία προόδου και να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας ξανά για τους  πολίτες της”.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε: “Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα, για πρώτη φορά στο νησί της Ρόδου. Θα ήθελα βεβαίως να αναφερθώ στη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του στην αποστολή της Αμερικανικής Πρεσβείας. Βρίσκομαι εδώ και με την ευκαιρία της άφιξης του αμερικανικού πλοίου ‘Carter Hall’ που βρίσκεται στο λιμάνι της Ρόδου και το οποίο είναι ένα σύμβολο της συνεργασίας και της συμμαχίας των δύο χωρών μας και της δέσμευσής μας να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια σε αυτήν την πάρα πολύ σημαντική περιοχή του κόσμου.

Είχαμε μια παρά πολύ ενθαρρυντική συζήτηση με τον κ. περιφερειάρχη, σχετικά με τις σκέψεις και με τη δέσμευσή του να υποστηρίξει επενδύσεις στην περιοχή, προκειμένου να τονωθεί και η περιοχή και η οικονομία της χώρας γενικότερα.

Μιλήσαμε για την επίσκεψή μου πριν από λίγες εβδομάδες στο νησί της Σύρου και για το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει Αμερικανοί επενδυτές για τον εκσυγχρονισμό των ναυπηγείων εκεί, καθώς και για το ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών να επενδύσουν και στον τομέα του τουρισμού στην περιοχή.

Αυτή είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική περιοχή της χώρας, κυρίως σε σχέση με την επαφή και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων της Ελλάδας και της Αμερικής. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανών που κάθε χρόνο επισκέπτονται τα νησιά της περιοχής, όπως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο.

Η δικιά μου η δέσμευση είναι να συνεργαστώ με τον κ. περιφερειάρχη, προκείμενου να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την οικονομία της περιοχής, αλλά και να εμβαθύνουμε και να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Οφείλω να πω ότι τα μηνύματα από τον κ. περιφερειάρχη ήταν σήμερα πολύ ενθαρρυντικά”.

Μετά τη συνάντηση εργασίας, ο Αμερικανός πρέσβης και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, σε μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση, επισκέφθηκαν μαζί τον χώρο του Golf Αφάντου, όπου σχεδιάζεται επένδυση ελληνοαμερικανικών συμφερόντων. Τους υποδέχθηκε ο κ. Μάικ Αγγελιάδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας ελληνοαμερικανικών συμφερόντων, που σχεδιάζει την εν λόγω επένδυση, για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024