Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές'Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές θέλουν να μας κοροϊδέψουν' λέει ο O'Leary της Ryanair
Αερομεταφορές

'Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές θέλουν να μας κοροϊδέψουν' λέει ο O'Leary της Ryanair

Έγγραφο, υπεγεγραμμένο από την Air France, την KLM, τη Lufthansa και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες τον περασμένο Μάιο, αναφέρει ότι δε θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά αερομεταφορών χωρίς 'πλήρη ρυθμιστική σύγκλιση', συμπεριλαμβανομένης της 'αναγνώρισης της αρμοδιότητας' από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Ryanair ισχυρίζεται ότι οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Air France και της Lufthansa, ασκούν πιέσεις κατά των αερομεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την πρόσβασή τους στην ευρωπαϊκή αεροπορική αγορά μετά το Brexit.

Ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’Leary, προειδοποίησε ότι στην ουσία πραγματοποιούν ολόκληρη εκστρατεία εναντίον μιας συμφωνίας της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτραπούν αεροπορικές εταιρείες όπως η easyJet και η British Airways από το να είναι σε θέση να προσφέρουν πτήσεις εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου από το 2019.

Σύμφωνα με έγγραφο, υπεγεγραμμένο από την Air France, την KLM, τη Lufthansa και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες τον περασμένο Μάιο, δε θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά αερομεταφορών χωρίς “πλήρη ρυθμιστική σύγκλιση”, συμπεριλαμβανομένης της “αναγνώρισης της αρμοδιότητας” από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς “Times”, το έγγραφο αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιθανό να απορρίψει μια τέτοια συμφωνία, πράγμα που σημαίνει ότι η βρετανική κυβέρνηση και η ΕΕ θα πρέπει να διαπραγματευτούν μια νέα διμερή συμφωνία, που θα διασφαλίζει ότι οι πτήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Ο O’Leary δήλωσε ότι εάν δεν έχει επιτευχθεί τέτοια συμφωνία έως τον Οκτώβριο του 2018, για να διασφαλιστεί ότι οι πτήσεις μπορούν να προγραμματοποιηθούν από την άνοιξη του 2019, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Chris Grayling, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κρίση.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο O’Leary δήλωσε: “Αυτή είναι η πρόκληση για τον Grayling και την υπόλοιπη βρετανική κυβέρνηση. Δεν παίζουμε με ισότιμους όρους. Η ιδέα ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να κάνουν μια συμφωνία με τη Βρετανία για να προστατεύσουν τους Ισπανούς ξενοδόχους είναι ηλίθια. Θέλουν να σας κοροϊδέψουν, επειδή η Air France και η Lufthansa έχουν συμφέρον να  καθηλώσουν τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες”.

Η Air France δήλωσε, από τη μεριά της, στους Times: “Δεν ασκούμε πιέσεις για τη μη επίτευξη μιας συμφωνίας, αλλά κάνουμε γνωστή τη θέση μας, ώστε εξασφαλίσουμε ότι θα επικρατήσει μια δίκαιη κατάσταση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024