Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ παραλία Καστρί / Creta Maris Αειφόρα Παραλία της Μεσογείου
Ξενοδοχεία

Η παραλία Καστρί / Creta Maris Αειφόρα Παραλία της Μεσογείου

Καθαρισμός παραλίας, με αφορμή την επίσημη τελετή Έπαρσης της Σημαίας Costa Nostrum – Sustainable Beaches.

Την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, το Creta Maris Beach Resort προχώρησε σε εθελοντικό καθαρισμό της ακτής στα πλαίσια της πιστοποίησης της παραλίας Καστρί / Creta Maris ως Αειφόρα Παραλία της Μεσογείου από το πρόγραμμα “Costa Nostrum– Sustainable Beaches”.

Ο καθαρισμός της ακτής ξεκίνησε από την Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής μέχρι το ξενοδοχείο, με αξιοσημείωτη την εθελοντική συμμετοχή τόσο των εργαζομένων -την ομάδα περιβαλλοντικών αναγκών του ξενοδοχείου “Creta Maris Green Team”- όσο και των επισκεπτών του.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή έπαρσης της σημαίας Costa Nostrum – Sustainable Beaches, κατά την οποία η παραλία του Creta Maris πιστοποιήθηκε ως Αειφόρα Παραλία της Μεσογείου. Τα κριτήρια απόκτησης της πιστοποίησης Costa Nostrum – Sustainable Beaches αποτελούν η προστασία της φύσης, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η διατήρηση και προώθηση της τοπικής κουλτούρας και των προϊόντων παραδοσιακού χαρακτήρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θέμης Μουντράκης, η λιμενάρχης Χερσονήσου κα Αθανασία Περυσινάκη, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χερσονήσου κ. Μανώλης Κουκάκης, καθώς και ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Χερσονήσου κ. Γεώργιος Μακρογιαννάκης.

Οι προαναφερθείσες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Αειφόρας λειτουργίας του ξενοδοχείου και με κύριο στόχο την ποιοτική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την προώθηση των αρχών του αειφόρου τουρισμού.  

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Το Πρότυπο Πιστοποίησης για την Αειφόρο Διαχείριση και Ανάπτυξη των Παραλιών της Μεσογείου – Costa Nostrum είναι ένα πρότυπο και καινοτόμο “εργαλείο”, που μπορεί να διασφαλίσει με αντικειμενικό τρόπο την αειφόρο ανάπτυξη των παραλιών της Μεσογείου, προασπίζοντας πρωτίστως την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής περιμετρικά των αειφόρων παραλιών Costa Nostrum και φυσικά εξασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και ευμάρεια των πολιτών της περιοχής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024