Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Η Κίνα κατασκευάζει την πρώτη περιοχή προσομοίωσης του πλανήτη Άρη, για τουρίστες

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Σεπτέμβριος 2017, 13:05

Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού είναι έτοιμοι να αναπτύξουν το σχέδιο, κόστους 62 εκατ. δολ. για την κατασκευή της βάσης στην ερυθρά ορεινή περιοχή μέσα στη λεκάνη Qaidam, στη δυτική επαρχία Qinghai. Η γύρω περιοχή που περιβάλλει το Mars Village είναι κρύα, ξηρά και άγονη γη.


Σε εξέλιξη βρίσκεται από την κινεζική κυβέρνηση η ανάπτυξη της πρώτης βάσης προσομοίωσης του πλανήτη Άρη στα βορειοδυτικά της χώρας, με σκοπό τον οικοτουρισμό, αλλά και τα πειράματα σε ανοιχτό χώρο, έως το 2020.

Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού είναι έτοιμοι να αναπτύξουν το σχέδιο, κόστους 62 εκατ. δολ. για την κατασκευή της βάσης στην ερυθρά ορεινή περιοχή μέσα στη λεκάνη Qaidam, στη δυτική επαρχία Qinghai. Η βάση θα βρίσκεται άνω των 2.000 μέτρων πάνω την επιφάνεια της θάλασσας. Η γύρω περιοχή που περιβάλλει το Mars Village είναι κρύα, ξηρά και άγονη γη. Επιπλέον, δέχεται έντονη ηλιακή ακτινοβολία και διαθέτει αιχμηρές κορυφογραμμές.

Σύμφωνα με επιστήμονες που συμμετέχουν στο σχέδιο, δεν πρόκειται για επιστημονική βάση προσομοίωσης για τους μελλοντικούς αστροναύτες. Η βάση είναι πιθανό να ενισχύσει την περιφερειακή τουριστική οικονομία της χώρας, καθώς και να εκπαιδεύσει το κοινό στην “αρένα” της διαστημικής εξερεύνησης. “Εκτός από αυτό, θα ήταν επίσης ένα εξαιρετικό υπαίθριο πεδίο πειραματισμού για επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο”, όπως ανέφερε πρόσφατα στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ο Liu Xiaoqun, ο οποίος είναι διευθυντής του Γενικού Γραφείου Εξερεύνησης Σελήνης και Εξώτερου Διαστήματος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Άλλες σημαντικές βάσεις προσομοίωσης περιλαμβάνουν τον ερευνητικό σταθμό Mars Desert Research στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Hawaii Space Exploration Analog and Simulation της NASA, το έργο Mars500 της Ρωσίας και την πρόσφατη Poland Mars Analogue Simulation 2017. Σε αντίθεση όμως με τις υπόλοιπες βάσεις το “Mars Village” της Κίνας, όπως δήλωσε ο Liu, δεν θα χρησιμεύει ως πεδίο εκπαίδευσης για τους μελλοντικούς αστροναύτες του Άρη. Στην πραγματικότητα, υποστήριξε, ότι θα είναι το πρώτο τουριστικό αξιοθέατο με θέμα την εξερεύνηση του Άρη.

Η εγκατάσταση στην Κίνα θα διαθέτει αρκετά προσομειωτικά, πειραματικής αναψυχής, σημεία. Η βάση είναι επίσης πιθανό να αποτελέσει κορυφαίο κόμβο για σκηνοθεσίες ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top