Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Κίνα κατασκευάζει την πρώτη περιοχή προσομοίωσης του πλανήτη Άρη, για τουρίστες
Τάσεις

Η Κίνα κατασκευάζει την πρώτη περιοχή προσομοίωσης του πλανήτη Άρη, για τουρίστες

Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού είναι έτοιμοι να αναπτύξουν το σχέδιο, κόστους 62 εκατ. δολ. για την κατασκευή της βάσης στην ερυθρά ορεινή περιοχή μέσα στη λεκάνη Qaidam, στη δυτική επαρχία Qinghai. Η γύρω περιοχή που περιβάλλει το Mars Village είναι κρύα, ξηρά και άγονη γη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την κινεζική κυβέρνηση η ανάπτυξη της πρώτης βάσης προσομοίωσης του πλανήτη Άρη στα βορειοδυτικά της χώρας, με σκοπό τον οικοτουρισμό, αλλά και τα πειράματα σε ανοιχτό χώρο, έως το 2020.

Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού είναι έτοιμοι να αναπτύξουν το σχέδιο, κόστους 62 εκατ. δολ. για την κατασκευή της βάσης στην ερυθρά ορεινή περιοχή μέσα στη λεκάνη Qaidam, στη δυτική επαρχία Qinghai. Η βάση θα βρίσκεται άνω των 2.000 μέτρων πάνω την επιφάνεια της θάλασσας. Η γύρω περιοχή που περιβάλλει το Mars Village είναι κρύα, ξηρά και άγονη γη. Επιπλέον, δέχεται έντονη ηλιακή ακτινοβολία και διαθέτει αιχμηρές κορυφογραμμές.

Σύμφωνα με επιστήμονες που συμμετέχουν στο σχέδιο, δεν πρόκειται για επιστημονική βάση προσομοίωσης για τους μελλοντικούς αστροναύτες. Η βάση είναι πιθανό να ενισχύσει την περιφερειακή τουριστική οικονομία της χώρας, καθώς και να εκπαιδεύσει το κοινό στην “αρένα” της διαστημικής εξερεύνησης. “Εκτός από αυτό, θα ήταν επίσης ένα εξαιρετικό υπαίθριο πεδίο πειραματισμού για επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο”, όπως ανέφερε πρόσφατα στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ο Liu Xiaoqun, ο οποίος είναι διευθυντής του Γενικού Γραφείου Εξερεύνησης Σελήνης και Εξώτερου Διαστήματος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Άλλες σημαντικές βάσεις προσομοίωσης περιλαμβάνουν τον ερευνητικό σταθμό Mars Desert Research στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Hawaii Space Exploration Analog and Simulation της NASA, το έργο Mars500 της Ρωσίας και την πρόσφατη Poland Mars Analogue Simulation 2017. Σε αντίθεση όμως με τις υπόλοιπες βάσεις το “Mars Village” της Κίνας, όπως δήλωσε ο Liu, δεν θα χρησιμεύει ως πεδίο εκπαίδευσης για τους μελλοντικούς αστροναύτες του Άρη. Στην πραγματικότητα, υποστήριξε, ότι θα είναι το πρώτο τουριστικό αξιοθέατο με θέμα την εξερεύνηση του Άρη.

Η εγκατάσταση στην Κίνα θα διαθέτει αρκετά προσομειωτικά, πειραματικής αναψυχής, σημεία. Η βάση είναι επίσης πιθανό να αποτελέσει κορυφαίο κόμβο για σκηνοθεσίες ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024