Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαξιδιωτική οδηγία της Τουρκίας για τη Γερμανία
Προορισμός

Ταξιδιωτική οδηγία της Τουρκίας για τη Γερμανία

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι λόγω των δηλώσεων των Γερμανών πολιτικών κατά του Recep Tayyip Erdoğan υπάρχει έξαρση του 'αντιτουρκικού αισθήματος' πριν από την διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών, στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Τούρκους πολίτες εξέδωσε το περασμένο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου η Άγκυρα, συνιστώντας τους προσοχή για τα ταξίδια τους στη Γερμανία. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση και κατά της Αυστρίας, στην οποία η τουρκική κυβέρνηση υπενθύμιζε με νόημα το ζήτημα του μεταναστευτικού που ανησυχεί ιδιαίτερα την Ευρώπη.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι λόγω των δηλώσεων των Γερμανών πολιτικών κατά του Recep Tayyip Erdoğan υπάρχει έξαρση του “αντιτουρκικού αισθήματος” πριν από την διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών, στις 24 Σεπτεμβρίου.

“Οι πολιτικές εκστρατείες στη Γερμανία είναι βασισμένες στο αντιτουρκικό αίσθημα και εμποδίζει την είσοδο της χώρας μας στην ΕΕ. Η πολιτική ατμόσφαιρα… έχει επηρεαστεί από την ακροδεξιά και ρατσιστική ρητορική εδώ και καιρό”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.
 
“Οι Τούρκοι πολίτες που ζουν ή σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Γερμανία, πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ενεργούν με σύνεση σε περιπτώσεις πιθανών περιστατικών, συμπεριφορών ή λεκτικών επιθέσεων ξενοφοβίας και ρατσισμού”, προσθέτει η δήλωση.

Τον περασμένο Ιούλιο η Γερμανία επεσήμανε την προσοχή στους Γερμανούς πολίτες της που ταξιδεύουν στην Τουρκία, ύστερα από συλλήψεις και ατόμων με γερμανική υπηκοότητα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024