Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Ανησυχία για την αθρόα προσέλευση τουριστών στο ισπανικό San Juan de Gaztelugatxe, λόγω Game of Thrones

Τατιάνα Ρόκου - 12 Σεπτέμβριος 2017, 12:15

Αυτήν τη στιγμή συζητείται περιορισμός στον αριθμό των τουριστών που επιτρέπεται να επισκεφθούν την περιοχή, αλλά και η επιβολή χρέωσης για τους τουρίστες που επιθυμούν να ανέβουν τα σκαλιά.


Οι ισπανικές τουριστικές αρχές ανησυχούν αρκετά για τη διατήρηση του San Juan de Gaztelugatxe στην περιοχή των Βάσκων, ενός τόπου πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς περίπου 75.000 τουρίστες έχουν ήδη επισκεφθεί τα περίφημα σκαλιά του, το οποία κατείχαν εξέχουσα θέση στον τελευταίο κύκλο της διάσημης κινηματογραφικής σειράς “Game of Thrones” (στη σκηνή με το κάστρο του Dragonstone).

Αν και δεν υπάρχει κάστρο στο San Juan de Gaztelugatxe, αλλά είναι δημιούργημα μέσω CGI, υπάρχει δε μια μικρή εκκλησία, αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.



Τα όμορφα αυτά σκαλοπάτια έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά ως σημαντικό σκηνικό στρατηγικής σημασίας στη γνωστή σειρά. Έως το φετινό καλοκαίρι, το San Juan είχε προσελκύσει την προσοχή μόνο ενός μικρού αριθμού επισκεπτών θρησκευτικού τουρισμού. Ωστόσο, τα ισπανικά Μέσα αναφέρουν ότι τον περασμένο Ιούλιο περίπου 2.500 τουρίστες επισκέπτονταν το μέρος κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, οι επισκέπτες θα πρέπει να χτυπήσουν την καμπάνα της εκκλησίας τρεις φορές και να κάνουν μια ευχή ως μια ανταμοιβή για την ανάβασή τους στα σκαλοπάτια. Ωστόσο, επί του παρόντος, οι αρμόδιοι ανησυχούν για τη ζημιά που πιθανόν να υποστεί το μέρος, λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών - φίλων του Games of Thrones, που καταφτάνουν εκεί.

Αυτήν τη στιγμή συζητείται περιορισμός στον αριθμό των τουριστών που επιτρέπεται να επισκεφθούν την περιοχή, αλλά και η επιβολή χρέωσης για τους τουρίστες που επιθυμούν να ανέβουν τα σκαλιά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top