Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήAstraia Residence: Νέα πρόταση από τα Aria Hotels στην Παλιά Πόλη των Χανιών
Ξενοδοχεία

Astraia Residence: Νέα πρόταση από τα Aria Hotels στην Παλιά Πόλη των Χανιών

Τα Aria Hotels διαθέτουν πλέον έξι καταλύματα στην Κρήτη.

Τα Aria Hotels εμπλουτίζουν τις προτάσεις τους στην Κρήτη με την προσθήκη της Astraia Residence στην Παλιά Πόλη των Χανίων, που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τον περασμένο Αύγουστο.

Πρόκειται για μια πλήρως ανακαινισμένη διώροφη κατοικία (114 τ.μ.) με μοναδική θέα στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, μέγιστης δυναμικότητας έως έξι ατόμων, που προσφέρει στους επισκέπτες της απόλυτη αυτονομία. Κορυφαία στοιχεία της Astraia Residence αποτελούν η μοντέρνα διακόσμηση και ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός, που πλαισιώνονται αρμονικά από τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία της κατασκευής. Η κατοικία περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, δύο μπάνια με ντους, χώρο φαγητού, δύο υπνοδωμάτια, άνετο καθιστικό, καθώς επίσης και επιπλωμένη ταράτσα.

Η Astraia Residence αποτελεί ιδανική βάση για την εξερεύνηση της Παλιάς Πόλης με την πλούσια ιστορία και την αρχιτεκτονική της, αλλά και της ευρύτερης περιοχής με τα φαράγγια και τα ποικίλα αξιοθέατά της. Μόλις λίγα λεπτά από το Παλιό Λιμάνι, προσφέρει πληθώρα επιλογών διασκέδασης και γαστρονομίας που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το Alcanea Cafe & Wine Bar, που βρίσκεται στο ισόγειο και τον προαύλιο χώρο του Alcanea Boutique Hotel, επίσης των Aria Hotels.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Astraia Residence βρίσκεται στη συνοικία “Καστέλι”, με ιστορία άνω των 5.000 ετών, σε σημείο όπου το 1615 κτίστηκε για τις Δομινικανές μοναχές η Μονή της Παναγίας των Θαυμάτων. Η Santa Maria dei Miracoli, όπως είναι το λατινικό της όνομα, ήταν ένα ολοκληρωμένο κτηριακό συγκρότημα, με καθολικό και κελιά περιτριγυρισμένα από τείχος, όπου συγκεντρωνόταν πλήθος πιστών κατά την εποχή της μεγαλύτερης άνθισης της ενετικής κατοχής. Η Μονή υπέστη σοβαρές ζημιές με τον βομβαρδισμό των Χανίων το 1941, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα σώζεται το νότιο και τμήμα του ανατολικού τοίχου του καθολικού, τμήμα των κελιών και του εξωτερικού τείχους, καθώς και ένα μέρος από τον παλιό σκεπαστό διάδρομο, που οδηγούσε από το καθολικό στα κελιά.

Τα Aria Hotels αποτελούν μια μικρή οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών, που λειτουργούν όλο τον χρόνο. Λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2010 και σήμερα διαθέτουν ξενοδοχεία και αυτόνομες κατοικίες σε δέκα προσεκτικά επιλεγμένους προορισμούς: Στην Κρήτη (Παλιό Λιμάνι, Χανιά – Αποκόρωνας, Χανιά – Ηράκλειο – Λασίθι), στις Κυκλάδες (Κίμωλο – Μήλο – Σέριφο – Σαντορίνη) και στην Ήπειρο (Μέτσοβο και Ζαγόρι). Ειδικότερα, στην Κρήτη διαθέτουν πλέον έξι καταλύματα και συγκεκριμένα τα εξής:

1. Alcanea Boutique Hotel, Παλιό Λιμάνι, Χανιά
2. Astraia Residence, Παλιά Πόλη, Χανιά
3. Villa Athermigo, Αποκόρωνας, Χανιά
4. Critamo Cottage, Αποκόρωνας, Χανιά
5. Scalani Hills Boutari Winery & Residences, Ηράκλειο
6. Cressa Ghitonia Village, Λασίθι  

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024