Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςACTA: Επιτακτική ανάγκη η προώθηση της εθνικής στρατηγικής για τον κυπριακό τουρισμό
Κύπρος

ACTA: Επιτακτική ανάγκη η προώθηση της εθνικής στρατηγικής για τον κυπριακό τουρισμό

Την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017, οι αφίξεις των τουριστών ανήλθαν σε 1.994.236, σε σύγκριση με 1.737.372 την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 14,8%, ενώ ξεπέρασαν τις αφίξεις που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους.

Την άμεση προώθηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον τουρισμό, ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου κ. Ντίνος Κάκκουρας, τονίζοντας ότι η φετινή σημαντική επίδοση στον τουρισμό δε θα πρέπει να δημιουργεί τάσεις εφησυχασμού και ότι ο τουρισμός χρειάζεται συνεχή εγρήγορση και νέες πρωτοβουλίες.

Ο ACTA, συνέχισε ο κ. Κάκκουρας θεωρεί ότι η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον τουρισμό  θα έχει καταλυτικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, αφού στόχος της είναι να καταστεί η Κύπρος μέχρι το 2030, ένας αειφόρος ολόχρονος τουριστικός προορισμός, που θα έχει τη δυνατότητα να προσελκύει πέραν των 5 εκατ. τουριστών ετησίως.

Αναφερόμενος στη δημιουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού, ο πρόεδρος του ACTA κάλεσε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να εγκρίνουν το νομοσχέδιο πριν το τέλος του χρόνου, αφού το Υφυπουργείο με τις νέες του αρμοδιότητες θα μπορεί να συνεχίσει με εντονότερο τρόπο το σημαντικό έργο της προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ACTA υποστήριξε και τη δημιουργία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Κύπρου, το οποίο θα εκπροσωπεί τον ξενοδοχειακό κλάδο και θα αποτελεί ένα θεσμικό σύμβουλο του κράτους επί ξενοδοχειακών θεμάτων.

Ο κ. Κάκκουρας τόνισε ότι παρατηρήθηκε αναβάθμιση αρκετών ξενοδοχειακών μονάδων, γεγονός που βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, ο τουρισμός απαιτεί πολλές άλλες πρωτοβουλίες για να αποδώσει καρπούς. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, στην άμεση υλοποίηση των έργων υποδομής, στη βελτίωση των υπηρεσιών της τουριστικής βιομηχανίας, στην αύξηση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με άλλες αγορές, στην επίλυση του προβλήματος της εποχικότητας, στην ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων, στην προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και πολλά άλλα, επισήμανε.

Αναφερόμενος στον εισερχόμενο τουρισμό ο πρόεδρος του ACTA είπε ότι το 2017 θα αποτελέσει νέα χρονιά ορόσημο για τον κυπριακό τουρισμό, αφού τα συνολικά έσοδα για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, προσεγγίζουν το ένα δισεκατομμύριο Ευρώ (€996,4 εκ.), καταγράφοντας σημαντική αύξηση 19,9%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου

Την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017, οι αφίξεις των τουριστών ανήλθαν σε 1.994.236, σε σύγκριση με 1.737.372 την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 14,8%, ενώ ξεπέρασαν τις αφίξεις που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους.

Όσον αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό, το α’ επτάμηνο του 2017 τα ταξίδια των κατοίκων Κύπρου προς το εξωτερικό ανήλθαν στις 783.796, από 672.505 το α’ επτάμηνο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 16%.

Χορηγοί της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ACTA ήταν οι εταιρείες ICTS French International Security και ο ελεγκτικός οίκος KPMG.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024