Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Αύξηση 9,6% της επιβατικής κίνησης στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια τον Ιούλιο

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Σεπτέμβριος 2017, 11:13

Οι ανατολικές χώρες της ΕΕ παρέμειναν οι πιο δυναμικές, με σχεδόν όλες να σημειώνουν διψήφια ανάπτυξη - μαζί με την Κύπρο, τη Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και την Πορτογαλία. Τον Ιούλιο η Τουρκία όχι μόνο ανέκαμψε από τις απώλειες του 2016, αλλά επεκτάθηκε περαιτέρω, λόγω της ισχυρής ζήτησης από τη Ρωσία.


Η ACI Europe δημοσίευσε την έρευνα της αεροπορικής κίνησης για τον Ιούλιο, σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια του μήνα αιχμής του καλοκαιριού, Ιουλίου, η επιβατική κίνηση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια αυξήθηκε εντυπωσιακά κατά μέσο όρο 9,6% και σύμφωνα με τη δυναμική των προηγούμενων μηνών.

Οι επιδόσεις αυτές οφείλονται κυρίως στη συνεχιζόμενη θετική πορεία της οικονομικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, καθώς και στις τιμές πετρελαίου και στην επιστροφή ισχυρότερης ζήτησης αεροπορικών υπηρεσιών για τη Ρωσία και την Τουρκία.

Η αγορά της ΕΕ παρέμεινε σε ανάπτυξη, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,6% στην επιβατική κίνηση κατά τη διάρκεια του μήνα - ελαφρώς μικρότερη από αυτή του Ιουνίου (+8,8%). Οι ανατολικές χώρες της ΕΕ παρέμειναν οι πιο δυναμικές, με σχεδόν όλες να σημειώνουν διψήφια ανάπτυξη - μαζί με την Κύπρο, τη Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και την Πορτογαλία.

Εν τω μεταξύ, η επιβατική κίνηση στην αγορά εκτός ΕΕ αυξήθηκε κατά 17,5%, βελτιώνοντας περαιτέρω την απόδοσή της σε σχέση με τον Ιούνιο (+15,1%). Τον Ιούλιο η Τουρκία όχι μόνο ανέκαμψε από τις απώλειες του περασμένου έτους, αλλά επεκτάθηκε περαιτέρω, ενισχυόμενη λόγω της ισχυρής ζήτησης από τη Ρωσία.

Οι επιδόσεις των 5 κορυφαίων ευρωπαϊκών αεροδρομίων συνέχισαν να βελτιώνονται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, φτάνοντας στο +6,3%. Πρώτο αεροδρόμιο σε ανάπτυξη είναι το Ataturk στην Κωνσταντινούπολη (+17,6%), ακολουθούμενο από το Schiphol στο Άμστερνταμ (+5,6%), το Charles de Gaulle στο Παρίσι (+5,4%), της Φρανκφούρτης (+4,4%), και το Heathrow του Λονδίνου (+1,2%).

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, τα αεροδρόμια που υποδέχονται πάνω από 25 εκατ. επιβάτες ετησίως (ομάδα 1), είχαν αύξηση 6,1%, τα αεροδρόμια με 10-25 εκατ. επιβάτες (ομάδα 2) αύξηση 14,2%, τα αεροδρόμια που υποδέχονται 5-10 εκατ. επιβάτες (ομάδα 3) εμφάνισαν αύξηση κατά 10,2%, ενώ, τέλος, τα αεροδρόμια που υποδέχονται λιγότερο από 5 εκατ. επιβάτες ετησίως (ομάδα 4) ανέφεραν αύξηση 11,3%.

Τα αεροδρόμια που σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην επιβατική κίνηση είναι:

  • Ομάδα 1: Moscow SVO (+22,9%), Istanbul IST (+17,6%), Istanbul SAW (+ 12,7%), Oslo (+ 9,4%) και Barcelona-El Prat (+8.0%)
  • Ομάδα 2: Antalya (+64,2%), Ankara (+ 42,2%), Warsaw WAW (24,7%), St Petersburg (+ 23,6%) και Birmingham (+ 17,6%)
  • Ομάδα 3: Naples (+29%), Keflavik (+22,2%), Kiev (+ 20,2%), Toulouse-Blagnac (+ 19,7%) και Riga (+ 16,2%)
  • Ομάδα 4: Rovaniemi (+15.321,1%), Grenoble (+4.763,3%), Bucharest BBU (+588,2%), Nis (+ 421,2%) και Kaunas (236,2%)

 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top