Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΗμερίδα για τον αειφόρο τουρισμό στην Αθήνα τον Οκτώβριο
Ημερίδες

Ημερίδα για τον αειφόρο τουρισμό στην Αθήνα τον Οκτώβριο

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας 'Sustainability for the tourism industry' θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τον αειφόρο τουρισμό, τις δυνατότητες ανάπτυξης, το ρόλο του φυσικού περιβάλλοντος, τη διαχείριση απορριμμάτων και οικολογικών πιστοποιήσεων στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Στα πλαίσια της χρονιάς Ανάπτυξης του Αειφόρου Τουρισμού, όπως έχει ορισθεί το 2017, από την 70η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Mediterranean International Tourism Exhibition (ΜΙΤΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και ώρες 14:00 – 17:30, ημερίδα με θέμα “Sustainability for the tourism industry”.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν 7 ομιλητές εκπρόσωποι του τουρισμού από μεσογειακές χώρες, από τον UNWTO (Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού), το Foundation for Environmental Education (FEE), την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), πανεπιστημιακοί καθηγητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και από κλαδικούς φορείς του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τον αειφόρο τουρισμό, τις δυνατότητες ανάπτυξης, το ρόλο του φυσικού περιβάλλοντος, τη διαχείριση απορριμμάτων και οικολογικών πιστοποιήσεων στην επίτευξη του στόχου αυτού. Από τη συζήτηση, δε θα λείψουν οι αναφορές στις πιθανές προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Υπενθυμίζουμε ότι, η ΜΙΤΕ θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Στόχος της είναι να αποτελέσει το κορυφαίο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού.

Η διοργανώτρια εταιρεία αναλαμβάνει τον προκαθορισμό συναντήσεων εκθετών με επιλεγμένους Tour Operators από τις παραδοσιακές και αναδυόμενες τουριστικές αγορές. Τα μεγάλα συνέδρια και οι ημερίδες που θα διεξαχθούν στην έκθεση, θα ενημερώσουν και θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες του τουρισμού για τις τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι η παλαιότερη Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα, με αδιάλειπτη δράση, από το 1951, στην προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος. Από το ξεκίνημά της πρωτοστάτησε στη δημιουργία Εθνικών Δρυμών και Προστατευόμενων Περιοχών, στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και στην προστασία βιότοπων και απειλούμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας. Η ΕΕΠΦ εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE (Foundation for Environmental Education), για λογαριασμό του οποίου διαχειρίζεται, από το 1995, πέντε διεθνή Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα πλέον διεθνώς αναγνωρισμένα οικολογικά σήματα ποιότητας Green Key και Γαλάζια Σημαία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024