Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈκρηξη με 22 τραυματίες σε σταθμό του μετρό του Λονδίνου
Τρομοκρατία

Έκρηξη με 22 τραυματίες σε σταθμό του μετρό του Λονδίνου

Ως τρομοκρατικό αντιμετωπίζει το περιστατικό που έγινε πριν από λίγο στο μετρό του Λονδίνου (έκρηξη στις 8.15 τοπική ώρα) σε συρμό, στον σταθμό Parsons Green του μετρό του Λονδίνου.

Ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εμπρηστικό  μηχανισμό) εξερράγη μέσα σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου, όπως μετέδωσαν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό ανήκει στην γραμμή District Line του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Ρεπόρτερ της εφημερίδας Metro έκανε λόγο για ανθρώπους που φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο. Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στο σταθμό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Οι τραυματίες φτάνουν μέχρι αυτήν τη στιγμή τους πέντε.

Ένοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται στον τόπο του συμβάντος όπως επίσης ασθενοφόρα και μονάδες των Πρώτων Βοηθειών. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έστειλε στο Parsons Green έξι πυροσβεστικά οχήματα, δύο μονάδες διάσωσης και περίπου 50 πυροσβέστες.

“Εκτιμάμε τώρα ότι επρόκειτο για πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού”, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Mark Rowney και πρόσθεσε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Επί τόπου βρίσκονται ασθενοφόρα και μονάδες των Πρώτων Βοηθειών. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έστειλε στο Parsons Green έξι πυροσβεστικά οχήματα, δύο μονάδες διάσωσης και περίπου 50 πυροσβέστες.

Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή του Parsons Green, ενώ η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και Edgware Road και Wimbledon.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και Edgware Road και Wimbledon.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024