Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair ετοιμάζει προσφορά εξαγοράς της Alitalia

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Σεπτέμβριος 2017, 14:29

Ο O'Leary δήλωσε ότι η ιρλανδική εταιρεία ολοκλήρωσε τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας που θα αποτελέσει τη δεύτερη σημαντικότερη απόκτηση στην 33χρονη ιστορία της αεροπορικής εταιρείας.


Η Ryanair ετοιμάζει μια προσφορά εξαγοράς προς την πτωχευμένη ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia, αλλά δεν ενδιαφέρεται για τον γερμανικό αερομεταφορέα Air Berlin, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της εταιρείας, Michael O’Leary.

Ο O’Leary δήλωσε ότι η ιρλανδική εταιρεία ολοκλήρωσε τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας που θα αποτελέσει τη δεύτερη σημαντικότερη απόκτηση στην 33χρονη ιστορία της αεροπορικής εταιρείας.

Το εμπορικό σήμα και οι υπηρεσίες μακρινών αποστάσεων της Alitalia θα παραμείνουν και μετά την εξαγορά, αλλά η Ryanair, η οποία προτιμά να έχει δικά της αεροσκάφη, πρόκειται να διαφοροποιήσει τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα των αεροσκαφών της Alitalia.

“Θα πρέπει να παραγγείλουμε νέα αεροπλάνα, είτε πρόκειται για Boeing είτε για Airbus”, δήλωσε ο O’Leary.

Είπε ότι ελπίζει πως οποιαδήποτε συμφωνία κλείσει εν τέλει, θέλει να δει τους πιλότους και το πλήρωμα της Alitalia να διατηρούν τη δουλειά τους, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να αποδεχθούν τροποποιημένους όρους απασχόλησης σύμφωνα με την πολιτική της Ryanair.

Η Alitalia είχε τεθεί προς πώληση νωρίτερα φέτος μετά την έγκριση από την ιταλική κυβέρνηση ότι η διοίκηση της αεροπορικής καταρέει, έχοντας δώσει περίπου 6 δισ. λίρες στην εταιρεία εδώ και μια δεκαετία.

Έπειτα είχε ακολουθήσει ψηφοφορία από τους υπαλλήλους της εταιρείας και είχα απορρίψει ένα σχέδιο διάσωσης, το οποίο θα μείωνε τους μισθούς με αντάλλαγμα περαιτέρω εισφορά ύψους 2 δισ. ευρώ από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής εταιρείας Etihad, η οποία κατέχει το 49%.

Η Air Berlin είναι επίσης διαθέσιμη, αλλά η O’Leary δήλωσε ότι δεν είχε κανένα συμφέρον να υποβάλει προσφορά, επαναλαμβάνοντας προηγούμενες κατηγορίες ότι ήταν μια πριμοδότηση σχεδιασμένη να καταστήσει τη Lufthansa ισχυρότερη.

Εάν η συμφωνία με την Alitalia προχωρήσει, θα είναι η πρώτη επιτυχημένη εξαγορά της Ryanair από τότε που αγόρασε τον ανταγωνιστή της, την Buzz, από την KLM το 2003.

Η Ryanair επίσης αποκλείστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την απόκτηση της Aer Lingus το 2013 μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να κατατροπώσει τον Ιρλανδό ανταγωνιστή της.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top