Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Η Airbus ενισχύει τη θέση της στην Κινεζική αγορά

Τατιάνα Ρόκου - 20 Σεπτέμβριος 2017, 12:53

Η Airbus εκτιμά ότι ο κλάδος των αερομεταφορών στην Κίνα και σε άλλες αναδυόμενες αγορές θα έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τις ώριμες αγορές στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη τις επόμενες δεκαετίες.


Η Airbus σχεδιάζει να εντείνει τις ενέργειές της για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της κινεζικής αγοράς, αναζητώντας νέες ευκαιρίες στην ταχέως αναπτυσσόμενη αναδυόμενη οικονομία, σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr.

“Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κινεζική αγορά, που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αγορά πολιτικής αεροπορίας στον κόσμο”, δήλωσε σήμερα ο Έρικ Τσεν, πρόεδρος της Airbus Commercial Aircraft China, στην έκθεση της αεροπορικής βιομηχανίας στο Πεκίνο.

Η εταιρία εκτιμά ότι ο κλάδος των αερομεταφορών στην Κίνα και σε άλλες αναδυόμενες αγορές θα έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τις ώριμες αγορές στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη τις επόμενες δεκαετίες.

“Οι Κινέζοι ταξιδιώτες κατά μέσο όρο πήραν μόνο 0,4 πτήσεις το 2016, το ένα τέταρτο των πτήσεων σε σχέση με τις ΗΠΑ, αλλά η Κίνα έχει πληθυσμό τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Τσεν, κάτι που αποτυπώνει τα τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Πάνω από 50 εκατομμύρια ταξίδια έγιναν πέρυσι από τους Κινέζους στο εξωτερικό, αυξημένα κατά 22,7% σε σχέση με το 2015. Ο Τσεν αναμένει ότι ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Σύμφωνα με τον ίδιο η πρωτοβουλία Belt and Road θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στον κλάδο αυτό.

“Είμαστε δεσμευμένοι στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της κινεζικής αεροπορικής βιομηχανίας”, δήλωσε ο Τσεν, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει επεκτείνει τη συνεργασία με κινεζικές επιχειρήσεις σε τομείς όπως η αεροναυπηγική βιομηχανία, η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και η έρευνα και η τεχνολογία.

Η Κίνα εισήγαγε το πρώτο αεροσκάφος της Airbus το 1985. Τώρα περίπου 1.500 αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από κινεζικές αεροπορικές εταιρείες, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ήμισυ του συνολικού στόλου αεροσκαφών άνω των 100 θέσεων στη χώρα.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top