Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λιμένες

Αύξηση εσόδων, βελτίωση κερδοφορίας για την ΟΛΠ ΑΕ το α' εξάμηνο του 2017

Τατιάνα Ρόκου - 25 Σεπτέμβριος 2017, 13:27

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 52 εκατ. ευρώ, έναντι 46,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης χρήσης 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 12,6% (5,8 εκατ. ευρώ).


Το Δ.Σ. του ΟΛΠ ΑΕ ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις του α’ εξαμήνου 2017, σύμφωνα με τις οποίες τα βασικά μεγέθη είναι τα ακόλουθα:

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 52 εκατ. ευρώ, έναντι 46,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης χρήσης 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 12,6% (5,8 εκατ. ευρώ). H μεταβολή αυτή, οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των εσόδων από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (4,6 εκατ. ευρώ), των εσόδων από τη διακίνηση αυτοκινήτων (0,5 εκατ. ευρώ) και των εσόδων από το αντάλλαγμα παραχώρησης των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ στη ΣΕΠ (1,3 εκατ. ευρώ).

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της χρήσης παρουσίασαν αύξηση σε 46,4 εκατ. ευρώ, από 43,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 που οφείλεται κυρίως στις αυξημένες αμοιβές προσωπικού λόγω της καταβολής του δώρου Πάσχα, επιδόματος αδείας και στην πρόβλεψη της αναλογίας δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους της εταιρείας μετά την ιδιωτικοποίησή της. Η εταιρεία κατέβαλε επίσης και αυξημένο αντάλλαγμα παραχώρησης στο Ελληνικό Δημόσιο λόγω της νέας σύμβασης με βάση την οποία το ποσοστό του ανταλλάγματος παραχώρησης αναπροσαρμόστηκε στο 3,5% των ενοποιημένων εσόδων του αντί του 2%.

Τα κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο  ανέρχονται σε 8,6 εκατ. ευρώ, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο  του 2016 και μετά από φόρους σε  4,4 εκατ. ευρώ, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Cpt. Fu Chengqiu, δήλωσε ότι “ήδη από τον πρώτο χρόνο φαίνονται τα σημάδια ανάκαμψης των εσόδων, ορθολογικοποίησης των εξόδων και βελτίωσης της κερδοφορίας. Οι πρώτοι που ωφελούνται είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Εταιρείας και το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο εισπράττει ακόμα μεγαλύτερο αντάλλαγμα παραχώρησης. Προχωράμε με αποφασιστικότητα, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και  πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια”.   

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top