Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Συμμετοχή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην 22η Γενική Συνέλευση του UNWTO

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Σεπτέμβριος 2017, 12:02

Ο ΚΟΤ συμμετείχε ενεργά στις εργασίες ετοιμασίας και οριστικοποίησης του κειμένου της Παγκόσμιας Σύμβασης – Πλαισίου Δεοντολογίας στον Τουρισμό, συμμετέχοντας τόσο στην Ομάδα Εργασίας που εργάστηκε για την ετοιμασία του τελικού κειμένου της Σύμβασης όσο και στην επίσημη Ad Hoc Επιτροπή που συστάθηκε από τη Γενική Συνέλευση.


Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετείχε στην 22η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) που διεξάχθηκε στην πόλη Chengdu στην Κίνα, μεταξύ 11 και 16 Σεπτεμβρίου, 2017.  

H Κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους κ. Μαρίνο Μενελάου, αναπλ. γενικό διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) και κα Όλγα Θεοχάρους, υπεύθυνη λειτουργό ΚΟΤ σε θέματα και Επιτροπές του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

H Γενική Συνέλευση του UNWTO είναι η σημαντικότερη παγκόσμια συνάντηση ανώτερων στελεχών και πολιτικών προϊσταμένων τουρισμού. Συνέρχεται δε ανά διετία. Στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση εκπροσωπήθηκαν 150 κράτη – μέλη του Οργανισμού, καθώς και πέραν των 500 θυγατρικών μελών (Affiliate Members), που αντιπροσώπευσαν δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, προορισμούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 22ης Γενικής Συνέλευσης ξεχώρισε η εκλογή νέου γενικού γραμματέα του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, μετά από σχετική σύσταση της 105ης Συνεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού, ο Zurab Pololikashvili, τρέχον πρεσβευτής της Γεωργίας στην Ισπανία και Μαρόκο, Αλγερία, Ανδόρα, εξελέγη ομόφωνα ως ο νέος γενικός γραμματέας του UNWTO, για την περίοδο 2018-2021.

Παράλληλα, τα κράτη-μέλη του Οργανισμού ενέκριναν ένα ιστορικό έγγραφο – την Παγκόσμια Σύμβαση – Πλαίσιο Δεοντολογίας στον Τουρισμό. Η Σύμβαση μετεξελίσσει τον υφιστάμενο Κώδικα Δεοντολογίας για τον τουρισμό του UNWTO, σε διεθνή σύμβαση, την πρώτη στα χρονικά του Οργανισμού. Η Σύμβαση θα υπογράφεται από κράτη και θα καλύπτει τις ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού, παρέχοντας ένα πλαίσιο που συνιστά ένα ηθικό και βιώσιμο τρόπο λειτουργίας.

Ο ΚΟΤ συμμετείχε ενεργά στις εργασίες ετοιμασίας και οριστικοποίησης του κειμένου της Σύμβασης συμμετέχοντας τόσο στην Ομάδα Εργασίας που εργάστηκε για την ετοιμασία του τελικού κειμένου της Σύμβασης όσο και στην επίσημη Ad Hoc Επιτροπή που συστάθηκε από τη Γενική Συνέλευση, η οποία επεξεργάστηκε τις παρατηρήσεις / σχόλια που υποβλήθηκαν από τα κράτη–μέλη και οριστικοποίησε το τελικό κείμενο που έτυχε σχετικής έγκρισης.Στη φωτογραφία, η αντιπροσωπεία του ΚΟΤ με το νεοεκλεγέντα γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top