Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠροώθηση του πολιτισμού και της ιστορίας της επτανησιακής κουζίνας και του Ιονίου
Περιφέρεια

Προώθηση του πολιτισμού και της ιστορίας της επτανησιακής κουζίνας και του Ιονίου

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων του Ιονίου 'αγκάλιασε' από την πρώτη στιγμή την ιδέα μιας Επιτροπής Προώθησης του Ιονίου Πολιτισμού, ενώ όλοι οι παντιδήμαρχοι αποτελούν πλέον τον πυρήνα της νέας αυτής πρωτοβουλίας.

Διαδοχικές συναντήσεις στα πλαίσια της νέας πολιτικής τουριστικής προβολής του Ιονίου από πλευράς Δήμων του Ιονίου (ΠΕΔΙΝ) είχε ο αντιδήμαρχος Παξών κ. Γιώργος Λύχνος, σε συνεργασία και συνάφεια με τη γενικότερη πολιτική που ακολουθείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και συμπληρωματικά ως προς της ενέργειες και δράσεις της τελευταίας.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ποιότητας Ζωής & Τουρισμού, μετά τη συνάντηση που είχε στη Διεύθυνση Προγραμματισμού & Προβολής του ΕΟΤ, αναφορικά με τη στήριξη που παρέχεται για την οργάνωση της “Οδύσσειας” (αναβίωση μέρους του ταξιδιού του Ομηρικού Οδυσσέα) και την παροχή αιγίδας από τον ΕΟΤ για την προώθηση της ιδέας (ΜΜΕ, visitgreece.gr κ.ά.), επισκέφθηκε διαδοχικά τους δήμαρχους Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκοτσά, τον πρoέδρο της ΠΕΔΙΝ και δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση, τον δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Δρακονταειδή και τους αρμόδιους αντιδημάρχους Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ιωάννη Κόκλα, κ. Ευάγγελο Κεκάτο και τον κ. Θανάση Περδικάρη.

Ενώ οι προαναφερόμενοι είχαν απομακρυσμένη επικοινωνία με τον δήμαρχο Μεγγανησίου κ. Παύλο Δάγλα, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Κέρκυρας κ. Βασίλη Καββαδία, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Ιθάκης κ. Λουκά Αναγνωστάτο, καθώς και με τον δήμαρχο Ιθάκης κ. Διονύσιο Στανίστα.

Στις συναντήσεις αναπτύχθηκαν οι ενέργειες, που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και οι μελλοντικές δράσεις, που αφορούν στη δημιουργία επιτροπής προώθησης του πολιτισμού και της ιστορίας της επτανησιακής κουζίνας και της θάλασσας του Ιονίου, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες, θα οριστεί η πρώτη συνάντηση, της Επιτροπής Προώθησης του Ιονίου Πολιτισμού (ΕΠΙΠ).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων του Ιονίου κ. Αλέξ. Παρίσης “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή την ιδέα, ενώ όλοι οι προαναφερόμενοι,  αντιδήμαρχοι αποτελούν πλέον τον πυρήνα της νέας αυτής πρωτοβουλίας.

Το “παζλ” των συνεργαζόμενων φορέων συμπληρώνεται με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Βουλισμά, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ακρόπολης-Αττικής που εκπροσωπείται από τον Ζακυνθινό σεφ κ. Κώστα Μουζάκη, συνεργάτη της UNESCΟ, τους φορείς προώθησης του επτανησιακού πολιτισμού “Ενωση Απανταχού Παξινών” και την “Ενωση Επτανησιών Ελλάδος” που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Δήμα και την κα Ελένη Κονοφάου αντίστοιχα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024