Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Προώθηση του πολιτισμού και της ιστορίας της επτανησιακής κουζίνας και του Ιονίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Οκτώβριος 2017, 12:25

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων του Ιονίου 'αγκάλιασε' από την πρώτη στιγμή την ιδέα μιας Επιτροπής Προώθησης του Ιονίου Πολιτισμού, ενώ όλοι οι παντιδήμαρχοι αποτελούν πλέον τον πυρήνα της νέας αυτής πρωτοβουλίας.


Διαδοχικές συναντήσεις στα πλαίσια της νέας πολιτικής τουριστικής προβολής του Ιονίου από πλευράς Δήμων του Ιονίου (ΠΕΔΙΝ) είχε ο αντιδήμαρχος Παξών κ. Γιώργος Λύχνος, σε συνεργασία και συνάφεια με τη γενικότερη πολιτική που ακολουθείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και συμπληρωματικά ως προς της ενέργειες και δράσεις της τελευταίας.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ποιότητας Ζωής & Τουρισμού, μετά τη συνάντηση που είχε στη Διεύθυνση Προγραμματισμού & Προβολής του ΕΟΤ, αναφορικά με τη στήριξη που παρέχεται για την οργάνωση της “Οδύσσειας” (αναβίωση μέρους του ταξιδιού του Ομηρικού Οδυσσέα) και την παροχή αιγίδας από τον ΕΟΤ για την προώθηση της ιδέας (ΜΜΕ, visitgreece.gr κ.ά.), επισκέφθηκε διαδοχικά τους δήμαρχους Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκοτσά, τον πρoέδρο της ΠΕΔΙΝ και δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση, τον δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Δρακονταειδή και τους αρμόδιους αντιδημάρχους Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ιωάννη Κόκλα, κ. Ευάγγελο Κεκάτο και τον κ. Θανάση Περδικάρη.

Ενώ οι προαναφερόμενοι είχαν απομακρυσμένη επικοινωνία με τον δήμαρχο Μεγγανησίου κ. Παύλο Δάγλα, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Κέρκυρας κ. Βασίλη Καββαδία, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Ιθάκης κ. Λουκά Αναγνωστάτο, καθώς και με τον δήμαρχο Ιθάκης κ. Διονύσιο Στανίστα.Στις συναντήσεις αναπτύχθηκαν οι ενέργειες, που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και οι μελλοντικές δράσεις, που αφορούν στη δημιουργία επιτροπής προώθησης του πολιτισμού και της ιστορίας της επτανησιακής κουζίνας και της θάλασσας του Ιονίου, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες, θα οριστεί η πρώτη συνάντηση, της Επιτροπής Προώθησης του Ιονίου Πολιτισμού (ΕΠΙΠ).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων του Ιονίου κ. Αλέξ. Παρίσης “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή την ιδέα, ενώ όλοι οι προαναφερόμενοι,  αντιδήμαρχοι αποτελούν πλέον τον πυρήνα της νέας αυτής πρωτοβουλίας.

Το “παζλ” των συνεργαζόμενων φορέων συμπληρώνεται με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Βουλισμά, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ακρόπολης-Αττικής που εκπροσωπείται από τον Ζακυνθινό σεφ κ. Κώστα Μουζάκη, συνεργάτη της UNESCΟ, τους φορείς προώθησης του επτανησιακού πολιτισμού “Ενωση Απανταχού Παξινών” και την “Ενωση Επτανησιών Ελλάδος” που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Δήμα και την κα Ελένη Κονοφάου αντίστοιχα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top