Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Ζήτημα υψίστης σημασίας η απαγόρευση απόπλου τουρκικών πλοίων προς τα νησιά μας, λέει το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο

Τατιάνα Ρόκου - 04 Οκτώβριος 2017, 14:24

Το Ελληνο-Τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο θεωρεί ότι η απόφαση απαγόρευσης του απόπλου πλοίων με τουρκική σημαία από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά είναι αποτέλεσμα των κακών πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που επηρεάζουν την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας.


Ο πρόεδρος του Ελληνο-Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΤΕΕ) κ. Παναγιώτης Κουτσίκος απέστειλε χθες στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά επιστολή για το θέμα της απαγόρευσης του απόπλου πλοίων με τουρκική σημαία από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά. Ο κ. Κουτσίκος θεωρεί ότι το ζήτημα είναι υψίστης σημασίας για τα ελληνικά συμφέροντα, και ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος για την εξεύρεση λύσης.

Ακολουθεί τμήμα του κειμένου της επιστολής:

“Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Η Ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνεργασία τον τελευταίο χρόνο χαρακτηρίζεται από στασιμότητα, όπως είναι γνωστό και σε σας.

Το 2015, το συνολικό εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έφτασε τα 4 δισ. ευρώ, ενώ οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία ξεπέρασαν τα 6,4 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της Τουρκίας οι εξαγωγές προς την Ελλάδα έφτασαν τα 1,9 δισ. ευρώ ενώ οι τουρκικές επενδύσεις έφτασαν στην Ελλάδα τα 350 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΕΤΕΕ έχει παρατηρήσει ότι δημιουργούνται προβλήματα στην επιχειρηματική συνεργασία, με αποκορύφωμα την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης, να απαγορεύει στα πλοία με τουρκική σημαία να προσέρχονται στα ελληνικά νησιά.

Η ανωτέρω απόφαση θεωρούμε ότι είναι αποτέλεσμα των κακών πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που επηρεάζουν την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας.

Κύριε υπουργέ,

Θεωρώ ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και εσείς προσωπικά θα πρέπει να ασχοληθείτε με το ανωτέρω ζήτημα, διότι θεωρούμε ότι είναι υψίστης σημασίας και έτσι θα πρέπει να εκληφθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση ενεργώντας άμεσα για την εξεύρεση λύσης.

Το Επιμελητήριο πιστεύει ότι πρέπει να επανέλθουν με δική μας πρωτοβουλία οι Ελληνοτουρκικές πολιτικές και επιχειρηματικές σχέσεις στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Έχω τη βεβαιότητα οι ενέργειές σας θα οδηγήσουν σύντομα στη θετική έκβαση του ζητήματος. Το Δ.Σ. κι εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεσή σας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top