Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Ενισχύεται με την υποστήριξη της Emirates η συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού, FedHATTA και ASTA

Τατιάνα Ρόκου - 06 Οκτώβριος 2017, 09:23

Ο αντιπρόεδρος της ASTA τόνισε ότι η Ελλάδα προσφέρει πολλές επιλογές και εμπειρίες, οι οποίες δεν είναι γνωστές στο αμερικανικό κοινό και τις οποίες μπορούν να εντάξουν οι Αμερικανοί Πράκτορες στα τουριστικά προγράμματα και πακέτα.


H συνεργασία με την Emirates ως υποστηρικτή και χορηγό του ετησίου συνεδρίου της ASTA Destination Expo που θα γίνει τον Απρίλιο του 2018 στην Αθήνα, ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τον αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ASTA, Robert Duglin, τον πρόεδρο της Ένωσης των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων HATTA, κ. Στάθη Σκρέτα και στελεχών της αεροπορικής εταιρείας.

Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ASTA εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προώθηση της συνεργασίας με την Emirates που θα υποστηρίξει τη μεταφορά των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων στην Αθήνα για το συνέδριο.

Τόνισε ότι σε συνέχεια της συμφωνίας με το Υπουργείο Τουρισμού και την υπουργό η Ελλάδα να φιλοξενήσει την κορυφαία αυτή διοργάνωση, καταγράφηκε πολύ υψηλό ενδιαφέρον και οι συμμετοχές των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500. Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα προσφέρει πολλές επιλογές και εμπειρίες, οι οποίες δεν είναι γνωστές στο αμερικανικό κοινό και τις οποίες μπορούν να εντάξουν οι Αμερικανοί Πράκτορες στα τουριστικά προγράμματα και πακέτα.

Ο, κ. Σκρέτας, πρόεδρος της ΗATTA και γενικός γραμματέας της Oμοσπονδίας FEDHATTA που έχουν αναλάβει από ελληνικής πλευράς τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την ASTA η οποία ενισχύεται από την υποστήριξη της Emirates. “Πιστεύω ότι θα έχουμε απόλυτη επιτυχία στην αμερικανική αγορά”, δήλωσε και πρόσθεσε ότι από κοινού με την ASTA και στο πλαίσιο της συνεργασίας και των κατευθύνσεων από το Υπουργείο Τουρισμού, έχουν σχεδιαστεί προγράμματα για τους τουριστικούς πράκτορες με κλασικούς γύρους, με επισκέψεις στα νησιά και στις μεγάλες πόλεις, σε δημοφιλείς και νέους προορισμούς, τα οποία θα διαφημίσουν και θα προβάλλουν όλη την Ελλάδα.

Η κα Κουντουρά τόνισε ότι με τη συνεργασία Emirates και της Αμερικής ASTA ενισχύεται ο στόχος  της εθνικής περιφερειακής και αναπτυξιακής πολιτικής που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού η Ελλάδα να καθιερωθεί ως προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Αναφέρθηκε στο στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων που υλοποιήθηκαν  στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ και η έμφαση που δόθηκε στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας, που έχουν ήδη αποδώσει.

Ανέφερε ότι μετά από διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Τουρισμού με την Emirates, εξασφαλίστηκε η έναρξη από το Μάρτιο του 2017 της απευθείας πτήσης που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ καθημερινά και όλο το χρόνο. “Αυτή η συνεργασία και αυτό το πολύ σημαντικό συνέδριο θα δώσουν τη δυνατότητα να αυξήσουμε το μερίδιό μας από την αμερικανική αγορά, την οποία έχουμε δουλέψει εντατικά τα δύο τελευταία χρόνια”, δήλωσε η κα Κουντουρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά και της επίσημης ενημέρωσης των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, το 2017 σημειώθηκε πολύ μεγάλη άνοδος στα τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα και επιπλέον καταγράφεται διψήφια αύξηση στις προκρατήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει για το 2018.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top