Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔύο ελληνικά μπαρ στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου
Ψυχαγωγία

Δύο ελληνικά μπαρ στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου

Η Αθήνα έχει εδραιωθεί σταθερά στη διεθνή κοκτέιλ σκηνή: κατατασσόμμενα στη λίστα για δεύτερη χρονιά, το The Clumsies (6η θέση) ανεβαίνει ψηλότερα στην πρώτη δεκάδα. Συνοδεύεται από το Baba Au Rum (30η θέση), το οποίο επίσης καταλαμβάνει υψηλότερη θέση στη λίστα, με την Κύπρο να εκπροσωπείται για άλλη μια φορά από το Lost & Found (29η θέση).

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, το The World’s 50 Bars ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη λίστα και τα βραβεία σε μια ζωντανή τελετή στον καθεδρικό ναό Southwark του Λονδίνου. Η κατάταξη δημιουργείται από τις ψήφους μιας Ακαδημίας με περισσότερα από 500 μέλη από 55 χώρες, αποτελώντας την πιο δυναμική και ποικιλόμορφη ομάδα εμπειρογνωμόνων του κλάδου που δημιουργήθηκε ποτέ, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο.

Η λίστα αποτελεί τον απόλυτο οδηγό για τα κορυφαία μπαρ και τους προορισμούς κατανάλωσης ποτού σε όλο τον κόσμο, με εστιατόρια μπαρ, ρετρό μπαρ και μπαρ ξενοδοχείων που συμβάλλουν στην εκλεκτική λίστα. Η φετινή κατάταξη περιλαμβάνει μπαρ από 24 πόλεις σε 19 χώρες και διαθέτει συνολικά 7 νέες συμμετοχές και 4 εκ νέου συμμετοχές.

  • Η Ευρώπη συμμετέχει με περισσότερα μπαρ από οποιαδήποτε άλλη ήπειρο, με 19 μπαρ που περιλαμβάνονται στην κατάταξη
  • Το Λονδίνο διατηρεί το στέμμα του ως πρωτεύουσα των κοκτέιλ του κόσμου με 8 μπαρ στα The World’s 50 Best Bars από τα οποία 4 ειναι μέσα στα 10 κορυφαία.
  • Η Ελλάδα ανοίγει τον δρόμο για την υπόλοιπη Ευρώπη με τα μπαρ της Αθήνας The Clumsies στην 6η θέση και το Baba Au Rum (30η θέση), τα οποία μπαίνουν στη λίστα για δεύτερη χρονιά. Συνοδεύονται από το Lost & Found (29η θέση) της Κύπρου. Το Little Red Door (11η θέση) αναρριχάται 13 θέσεις και γίνεται το υψηλότερο σε κατάταξη μπαρ στη Γαλλία με άλλους προορισμούς του Παρισιού όπως το Candelaria (19η θέση) και το Le Syndicat (34η θέση) που επίσης μπαίνουν στη λίστα
  • Για δεύτερη χρονιά, η Σουηδία και η Νορβηγία συμμετέχουν με μπαρ στη λίστα, με το Linje Tio (44η θέση) από τη Στοκχόλμη και το Himkok (20ή θέση) από το Όσλο.
  • Το Tales & Spirits στο Άμστερνταμ εκπροσωπεί την Ολλανδία στην 35η θέση
  • Το Jerry Thomas Speakeasy στη Ρώμη διατηρεί τη θέση του ως το καλύτερο μπαρ στην Ιταλία στην 33η θέση
  • Το Schumann’s στο Μόναχο επανέρχεται στη λίστα και είναι το υψηλότερο σε κατάταξη μπαρ στη Γερμανία στην 38η θέση.
  • Το βραβείο The Best Bar in the Middle East & Africa που υποστηρίζεται από την Asahi, πηγαίνει στο Imperial Craft του Τελ Αβίβ
  • Το The American Bar του ξενοδοχείου The Savoy στο Λονδίνο στέφεται το Καλύτερο Μπαρ του Κόσμου και το Καλύτερο Μπαρ στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Tanqueray


Το Baba Au Rum.

Η Αθήνα έχει εδραιωθεί σταθερά στη διεθνή κοκτέιλ σκηνή: κατατασσόμμενα στη λίστα για δεύτερη χρονιά, το The Clumsies (6η θέση) ανεβαίνει ψηλότερα στην πρώτη δεκάδα, με το κουιντέτο των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη, Λέλου Γεωργόπουλου, Θάνου Τσουνάκα και Γιώργου Καίσαρη ως επικεφαλής της ομάδας. Το The Clumsies, φημισμένο για την απαράμιλλη εξυπηρέτηση με έναν κατάλογο ποτών που δημιουργήθηκε για να αφυπνίζει τις αισθήσεις, κερδίζει την πρώτη θέση στην Ευρώπη εκτός των μπαρ του Λονδίνου. Συνοδεύεται από το Baba Au Rum (30η θέση), το οποίο επίσης καταλαμβάνει υψηλότερη θέση στη λίστα, με την Κύπρο να εκπροσωπείται για άλλη μια φορά από το Lost & Found (29η θέση).

Η Γαλλία διαθέτει τρία μπαρ στη λίστα, προσθέτοντας άλλο ένα μπαρ αυτή τη χρονιά το Le Syndicat (34η θέση), και γίνεται η χώρα με το δεύτερο υψηλότερο αριθμό με μπαρ στην Ευρώπη μετά το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Little Red Door (11η θέση) ανεβαίνει 13 θέσεις, βγαίνοντας πρώτο σε κατάταξη από τα μπαρ της Γαλλίας. Συνοδεύεται από έναν ακόμα προορισμό για ποτό στο Παρίσι, το Candelaria το οποίο καταλαμβάνει τη 19η θέση. Το Little Red Door έχει αποκτήσει τοπική και παγκόσμια αναγνώριση ήδη από τα εγκαίνιά του. Αυτό το μπαρ βρίσκεται στο επίκεντρο από τους λάτρεις των κοκτέιλ διεθνώς ήδη από το ξεκίνημα του, και έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στα βραβεία των The World’s 50 Best Bars.

Για δεύτερη χρονιά, η Σουηδία και η Νορβηγία παρουσιάζουν μπαρ, με συμμετοχές από το Himkok του Όσλο (20η θέση), το οποίο ανεβαίνει 22 θέσεις και συνοδεύεται από το Linje Tio (44η θέση) της Στοκχόλμης. Το Himkok, ένα ρετρό μπαρ που ξεκίνησε το 2016, σερβίρει χειροποίητα κοκτέιλ, εκ των οποίων μερικά έχουν μια νορβηγική νότα, χρησιμοποιώντας τοπικές τεχνικές και συνταγές από τη γύρω περιοχή. Μπαίνοντας στη λίστα για δεύτερη συνεχή χρονιά, ηγείται των σκανδιναβικών μπαρ στη λίστα του 2017.

Το τακτικά εμφανιζόμενο στη λίστα Tales & Spirits στο Άμστερνταμ εκπροσωπεί την Ολλανδία στην 35η θέση και το Jerry Thomas Speakeasy στη Ρώμη διατηρεί τη θέση του ως το καλύτερο μπαρ στην Ιταλία στην 33η θέση. Το Schumann’s στο Μόναχο μπαίνει ξανά στη λίστα και είναι το υψηλότερο σε κατάταξη μπαρ στη Γερμανία στην 38η θέση.

Η Ισπανία πρόκειται να έχει μια νέα συμμετοχή στη λίστα του χρόνου με το μπαρ της Βαρκελώνης Paradiso που ονομάστηκε One To Watch, με την υποστήριξη της Bols Genever, αφού κατάφερε να εισέλθει στις θέσεις 51-100 στην 67η θέση.

Το Imperial Craft του Τελ Αβίβ επανέρχεται στη λίστα και εκπροσωπεί μια ακμάζουσα κοκτέιλ σκηνή στην πόλη και λαμβάνει το βραβείο The Best Bar in the Middle East & Africa με την υποστήριξη της Asahi.

Για άλλη μια φορά, το Λονδίνο διαθέτει περισσότερες συμμετοχές στην κατάταξη του The World’s 50 Best Bars από οποιαδήποτε άλλη πόλη με οκτώ μπαρ και με τον εντυπωσιακό αριθμό των τεσσάρων μπαρ στις πρώτες 10 θέσεις. Για πρώτη φορά, το American Bar στο ξενοδοχείο The Savoy διακρίνεται ως το The World’s Best Bar και ως Best Bar in Europe, με την υποστήριξη της Tanqueray. Κερδίζοντας το βραβείο για πρώτη φορά, το American Bar λαμβάνει τον τίτλο από τον νικητή της 1ης θέσης για το 2016, το μπαρ The Dead Rabbit της Νέας Υόρκης. Το Dandelyan του ξενοδοχείου Mondrian στο Λονδίνο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με τον μπάρμαν Iain Griffiths ο οποίος βραβεύεται ως Bartenders’ Bartender, με την υποστήριξη της Olmeca Altos. Το Λονδίνο εκπροσωπείται επίσης από το Connaught Bar (4η θέση), το Bar Termini του Tony Conigliaro (9η θέση), μαζί με το Nightjar (43η θέση) και το νεότερο αδερφάκι του, το Oriole (17η θέση), καθώς και τα hotspot του Ανατολικού Λονδίνου, το Happiness Forgets (12η θέση) και το The Gibson (21η θέση).

Ενώ το Λονδίνο ηγείται της κατάταξης, οι ΗΠΑ είναι η πατρίδα των περισσότερων μπαρ της λίστας, με πρώτο το The NoMad στο NoMad Hotel, το οποίο λαμβάνει το βραβείο του Best Bar in North America. Παρουσιάζοντας μια εκτεταμένη κληρονομιά κοκτέιλ και μια πλούσια σύγχρονη σκηνή ποτών, περιλαμβάνονται 13 μπαρ της Βόρειας Αμερικής, επτά εκ των οποίων προέρχονται από τη Νέα Υόρκη και δύο βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα. Άλλες πόλεις των ΗΠΑ με μπαρ στη λίστα είναι το Σαν Φρανσίσκο, το Μαϊάμι και το Σικάγο.

Εκπρόσωποι από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου πέταξαν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν τα βραβεία, μαζί με διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητες της βιομηχανίας, μέσα ενημέρωσης και υποστηρικτές διασημοτήτων. Η λίστα και η εκδήλωση πλέον ανήκει πλήρως και διοργανώνεται από τη William Reed Business Media, την εταιρεία πίσω από τα The World’s 50 Best Restaurants.

Στη φωτογραφία, το The Clumsies.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024