Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠροβολή των ‘άγνωστων γωνιών’ της Αττικής στο 5ο Travel Trade Athens
Περιφέρεια

Προβολή των ‘άγνωστων γωνιών’ της Αττικής στο 5ο Travel Trade Athens

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε επίσης το video της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής με τίτλο 'PerfectTen.

Η Περιφέρεια Αττικής και φέτος, συμμετείχε δυναμικά στο 5ο Travel Trade Athens που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB) και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association-ETOA), στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, με στόχο τη σταθερή ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος στην Αθήνα, αλλά και στην Αττική γενικότερα.

Τα στελέχη και οι συνεργάτες του τμήματος Τουριστικής Προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων και ειδικών παρουσιάσεων σε επιλεγμένους εκπροσώπους της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, με σκοπό την εξοικείωση τους με την Αττική ως ένα ξεχωριστό ταξιδιωτικό προορισμό που προσφέρει πολλαπλές εμπειρίες κάθε εποχή του χρόνου, για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, αναλύθηκαν τα μοναδικά τουριστικά προϊόντα και οι υπηρεσίες που διαχέονται σε όλη την επικράτεια της Αττικής, με έμφαση στις άγνωστες γωνιές της, στα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς και στα Κύθηρα και Αντικύθηρα, τονίζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Αττική λόγω του ήπιου κλίματος και της μεγάλης ηλιοφάνειας, που αναδεικνύουν τον διαχρονικό πολιτιστικό της πλούτο ως το πλέον ισχυρό συγκριτικό της πλεονέκτημα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε επίσης το video της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής με τίτλο “PerfectTen”, ενώ οι συμμετέχοντες στις Β2Β συναντήσεις, τουριστικοί πράκτορες από όλο τον κόσμο έλαβαν σε ηλεκτρονική μορφή το διαθέσιμο υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής (φωτογραφίες, τουριστικοί οδηγοί, χάρτες και video).

Στο 5ο Travel Trade Athens, η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς πραγματοποιήθηκαν συνολικά 25 συναντήσεις με ξένες τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς. Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές από τις χώρες προέλευσης των επαγγελματιών: Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία, Καναδάς, Ουκρανία, Ρωσία, Ταϊλάνδη, Τσεχία.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει στο προγραμματισμό της την σταθερή συμμετοχή της στη διοργάνωση αυτή, έτσι ώστε με συνέπεια να συμβάλει στην ανάδειξη του προορισμού της Αττικής στο διεθνές εξειδικευμένο επιχειρηματικό κοινό, στοχεύοντας στην τόνωση της τουριστικής αγοράς, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της Αττικής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024