Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Μείωση του τουρισμού της Βαρκελώνης λόγω των πολιτικών αναταραχών στη Ισπανία

Άγγελος Ρεστάνης - 11 Οκτώβριος 2017, 11:41

Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στις κρατήσεις και τα πράγματα δε φαίνονται πολύ θετικά -όπως θα έπρεπε να φαίνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.


Εν μέσω των μεγάλων πολιτικο-κοινωνικών αναταραχών σχετικά με την “κρίση ταυτότητας” της ισπανικής πόλης, η Βαρκελώνη φαίνεται να απολαμβάνει την ασταμάτητη εισροή τουριστών ακόμα και τον Οκτώβριο.

Το ανεπίσημο (και παράνομο) δημοψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο περισσότερα από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν για την ανεξαρτησία της περιοχής δημιούργησε μια εκρηκτική κατάσταση, η οποία συγκλόνισε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη συνέχεια ακολούθησε γενική απεργία, με την οποία οι Καταλανοί διαμαρτυρήθηκαν κατά της βιαιότητας της ισπανικής κυβέρνησης και ζήτησαν να ακουστούν οι φωνές τους.

Μετά από αυτές τις διαμαρτυρίες και μια σειρά βίαιων γεγονότων, πραγματοποιήθηκαν ειρηνικές διαδηλώσεις στη Βαρκελώνη και σε όλη την Ισπανία, οι οποίες ζητούσαν να γίνει διάλογος μεταξύ πολιτικών, κομμάτων και ανθρώπων. Έτσι, όποιος επισκέφθηκε την Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, ίσως αντίκρυσε ένα “ποτάμι” κόκκινων και κίτρινων “rojigualdas” (η ισπανική εθνική σημαία) κάτω από τη Via Laietana, η οποία διχοτομεί την Παλιά Πόλη και οδηγεί στην περιοχή του λιμανιού.

Μέσα σ‘όλα αυτά τα γεγονότα, οι κρατήσεις ξενοδοχείων φαίνεται να είναι μειωμένες, καθώς οι τουρίστες δεν κατάφεραν να αντιληφθούν την κατάσταση και πώς αυτή θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Διαμερισμάτων της Βαρκελώνης, Enrique Alcantara, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στις κρατήσεις και τα πράγματα δε φαίνονται πολύ θετικά, όπως θα έπρεπε να φαίνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι ειδικοί της ταξιδιωτικής βιομηχανίας αισθάνονται πως αυτή η ακολουθια ταραχών και διαμαρτυριών ήδη επηρεάζει τον τουρισμό, λόγω της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί. Συνεπώς, η οικονομία μπορεί να επιβραδυνθεί και οι άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για αναψυχή.

Αυτό μπορεί να φανεί θετικό για εκείνους τους Ισπανούς που είναι ενάντια στον μαζικό τουρισμό και ενοχλούνται από τον όγκο των τουριστών που έρχονται στην πόλη τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top