Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Οι καλύτερες ώρες για αεροπορικά ταξίδια, από την AirHelp

Τατιάνα Ρόκου - 11 Οκτώβριος 2017, 12:08

Το ποσοστό πτήσεων από εταιρείες χαμηλού κόστους που βγαίνουν εκτός προγράμματος φτάνει το 18,26%, με τη χειρότερη απόδοση να την έχει αεροπορική εταιρεία με ποσοστό 29,30%. Στις 10 πτήσεις που πετούν, οι 3 θα έχουν καθυστέρηση ή ακύρωση.


Τους τελευταίους μήνες τα αεροπορικά ταξίδια παίζουν με την τύχη πολλών επιβατών. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, αντιμετωπίζουν πολύωρες καθυστερήσεις, ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και μεγάλη σύγχυση. Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες μπήκαν σε διαδικασία πτώχευσης, ενώ αεροπορικές χαμηλού κόστους αποφασίζουν ξαφνικά να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η AirHelp έχει τα στοιχεία πτήσεων που είχαν προβλήματα στο προγραμματισμό τους και είτε καθυστέρησαν είτε ακυρώθηκαν. Συγκρίνοντας* τις 10 μεγαλύτερες συμβατικές εταιρείες με τις 10 κύριες χαμηλού κόστους που εκτελούν πτήσεις από αεροδρόμια όλης της Ελλάδας, προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα που σίγουρα θα βοηθήσουν στην εμπειρία μας ως επιβάτες. Τα στοιχεία προέρχονται από μελέτη των τελευταίων 18 μηνών από τις πτήσεις σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το ποσοστό πτήσεων από εταιρείες χαμηλού κόστους που βγαίνουν εκτός προγράμματος φτάνει το 18,26%, με τη χειρότερη απόδοση να την έχει αεροπορική εταιρεία με ποσοστό 29,30%. Στις 10 πτήσεις που πετούν, οι 3 θα έχουν καθυστέρηση ή ακύρωση.

Την ίδια στιγμή, η καλύτερη αεροπορική χαμηλού κόστους πέτυχε το 7,36%, μια δυνατή απόδοση, η οποία είναι πολύ κοντά στην καλύτερη απόδοση χρόνου της κορυφαίας συμβατικής αεροπορικής εταιρείας, που είναι 6,80%. Παράλληλα, ο μέσος όρος των καθιερωμένων αεροπορικών είναι σχεδόν 14%. Επομένως, έχουν καλύτερη απόδοση ακρίβειας χρόνου κατά 4,26% σε σύγκριση με τις χαμηλού κόστους εταιρείες που αναλύονται.

Η δε “χειρότερη” απόδοση αεροπορικής συμβατικής εταιρείας είναι στα 27,17%, αρκετά κοντά με την χειρότερη χαμηλού κόστους (29,30%).

“Ακούγοντας λοιπόν, ‘χαμηλού κόστους’, ο νους μας πάει κατευθείαν στην ταλαιπωρία, στο ότι δηλαδή από τη μία έχουμε αγοράσει φθηνά ένα εισιτήριο για τον προορισμό μας, αλλά από την άλλη είμαστε προετοιμασμένοι για δεδομένη καθυστέρηση”, αναφέρει η AirHelp. “Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο διαφορετικών μορφών αερομεταφοράς στις μέρες μας, φαίνεται πως είναι ελάχιστη, μόλις στο 4,26%. Επομένως, θα προτείναμε στους επιβάτες να κλείνουν τις πτήσεις τους με άλλα κριτήρια, όπως για παράδειγμα τις ημέρες και τις τις ώρες πτήσεις που τους βολεύουν”.

Η πρόταση της AirHelp για μεγαλύτερες πιθανότητες για ταξίδι με αεροπλάνο με ακρίβεια χρόνου. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται συμβατικές και χαμηλού κόσμους εταιρείες:

Καλύτερη ώρα για να πετάξεις: μεταξύ  6 π.μ. - 12 μ.μ., με 84,84% των πτήσεων να φεύγουν στην ώρα τους 
Χειρότερη ώρα να πετάξεις: μεταξύ 12 μ.μ. - 4 μ.μ., με μόλις 76,57% των πτήσεων να φεύγουν στην ώρα τους
Καλύτερη ημέρα να πετάξεις: Τρίτη με 82,33% ακρίβεια χρόνου & Κυριακή με 81,43% ακρίβεια χρόνου
Χειρότερη ημέρα να πετάξεις: Σάββατο με 77,74% ακρίβεια χρόνου & Παρασκευή με 78,60% ακρίβεια χρόνου


Όπως δήλωσε η κα Χρύσα Πομόνη, υπεύθυνη επικοινωνίας της Airhelp για Ελλάδα: “Το μόνο που θέλουμε είναι οι επιβάτες να απολαμβάνουν το ταξίδι τους με όποια αεροπορική εταιρία και εάν έχουν επιλέξει. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε καθυστέρηση ή ακύρωση, η Airhelp θα είναι δίπλα τους για να τους προσφέρει βοήθεια και νομικές υπηρεσίες, ώστε να λάβουν τη νόμιμη αποζημίωσή τους”.
*Η παραπάνω ανάλυση έγινε για το διάστημα μεταξύ 01/03/2016 και 31/08/2017 και αφορά σε πτήσεις που έγιναν από όλα τα αεροδρόμια της χώρας.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top