Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Ταϊλάνδη απαγορεύει το κάπνισμα στις παραλίες (!)

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Οκτώβριος 2017, 10:30

Η απαγόρευση, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, θα ισχύει για τις παραλίες στις επαρχίες Phuket, Prachuap Khiri Khan, Chon Buri και Songkhla και περιλαμβάνει τα δημοφιλή θέρετρα του Koh Samui και της Pattaya.


Η Ταϊλάνδη είναι έτοιμη να απαγορεύσει το κάπνισμα στις παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα και αν κάποιος πιαστεί να παραβιάζει τον νόμο μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ακόμη και με ένα χρόνο φυλάκισης! Τα αυστηρά αυτά μέτρα θα ισχύουν σε περισσότερες από 20 παραλίες, σε περιοχές όπως ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός Phuket.

Η απόφαση έρχεται μετά τη δήλωση του Τμήματος Θαλάσσιων και Παραλιακών Πόρων της χώρας (DMCR) ότι περισυνελλέξει δεκάδες χιλιάδες τσιγάρα από την άμμο. Το DMCR δήλωσε ότι τα απορριπτόμενα αποτσίγαρα αποτελούσαν το 1/3 όλων των σκουπιδιών που συλλέχθηκαν.

Ο επικεφαλής του τμήματος, Jatuporn Buruspat, δήλωσε ότι πάνω από 138.000 αποτσίγαρα περισυνελλέγησαν από την περιβαλλοντική ομάδα, σε μια έκταση 2,5 χλμ. στην παραλία Patong στο Phuket. Ο κ. Buruspat πρόσθεσε ότι το κάπνισμα θα απαγορευθεί στις παραλίες που επηρεάζονται από το μέτρο,ενώ θα υπάρχουν “καθορισμένες περιοχές” και στην ενδοχώρα, όπου οι καπνιστές θα μπορούν να ρίξουν τα αποτσίγαρά τους “σε παρεχόμενα δοχεία”.

Η ποινή για παραβίαση του νέου νόμου είναι έως και ένα έτος φυλάκισης ή πρόστιμο μέχρι 100.000 μπατ (3.000 δολ).

Η απαγόρευση, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, θα ισχύει για τις παραλίες στις επαρχίες Phuket, Prachuap Khiri Khan, Chon Buri και Songkhla και περιλαμβάνει τα δημοφιλή θέρετρα του Koh Samui και της Pattaya.

Η Ταϊλάνδη εφαρμόζει αρχικά την απαγόρευση σε 20 παραλίες, αλλά δήλωσε ότι εάν επιτύχει το μέτρο θα μπορούσε να υιθοτηθεί σε εθνικό επίπεδο.

Ο κ. Buruspat δήλωσε ότι οι αρμόδιοι εξέτασαν επίσης μέτρα που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του ζητήματος των τσιγάρων που πετούν οι τουρίστες στην θάλασσα από τα σκάφη στα οποία επιβαίνουν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top