Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Προβολή της τηνιακής γαστρονομίας στη διεθνή αγορά

Άγγελος Ρεστάνης - 12 Οκτώβριος 2017, 13:29

Κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο από το ταξιδι του Αμερικανού δημοσιογράφου Marc d' Entremont στην Τήνο θα αναρτηθούν, μεταξύ άλλων, στο examiner.com, με πάνω από 12 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες και με 38 εκατ. προβολές σελίδων μηνιαίως, και στο γαστρονομικό blog travelpenandpalate.com.


Με σειρά αναρτήσεων σε έγκυρα ταξιδιωτικά και όχι μόνο ηλεκτρονικά Μέσα του εξωτερικού αναμένεται να προβληθεί η Τήνος μετά τη φιλοξενία και τη ξενάγηση που παρείχε ο Δήμος στον Αμερικανό δημοσιογράφο Marc d’ Entremont. Ειδικευμένος στην προβολή γαστρονομικών προορισμών ανά τον κόσμο και διοικητικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Συγγραφέων για τη Διατροφή, την Οινοποιία και τα Ταξίδια (IFWTWA), ο κ. d’ Entremont ήλθε στην Τήνο και ακολούθησε ένα πυκνό τετραήμερο πρόγραμμα.

Σύντομα θα αναρτήσει κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο σε κόμβους, όπως το examiner.com, ένα ιστότοπο παραγωγής περιεχομένου ποιότητας με περισσότερους από 12 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες και με 38 εκατ. προβολές σελίδων μηνιαίως. Θα αναρτήσει επίσης στο travelpenandpalate.com, ένα προσανατολισμένο στη γαστρονομία μπλογκ με ευρεία διεθνή απήχηση, ενώ στο facebook και στο twitter έχει περισσότερους από 32.000 φίλους ή ακόλουθους. Συνεργάζεται με τον ιστότοπο Ηellenic Νews της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες και με το ταξιδιωτικό site Luxe Beat Magazine που έχει περισσότερους από 600.000 εγγεγραμμένους χρήστεςΟ κ. d’Entremont γνώρισε στην Τήνο τοπικά προϊόντα και κατέγραψε ως ειδικός τις οινο-διατροφικές δυνατότητές του νησιού. Επισκέφθηκε μποστάνια, τη λαϊκή αγορά, τους τηνιακούς αμπελώνες στο Φαλατάδο, εργαστήρια αλλαντικών, γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, την τοπική ζυθοποιία και το αυθεντικό ρακεζιό. Παρακολούθησε την παρασκευή τυριών (μαλαθούνι, καρίκι, μπολάκι, λαδοτύρι, κοπανιστή, γραβιέρα), λακέρδας-παστών ψαριών και αυγοτάραχου, την εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών και δοκίμασε εδέσματα σε μπιστρό και εστιατόρια.

Δήλωσε ενθουσιασμένος με την τοπική κουζίνα και παρατήρησε ότι ντόπιοι παρασκευαστές και μάγειροι εξελίσσουν προϊόντα και συνταγές για να κάνουν το παραδοσιακό διατροφικό μοντέλο βιώσιμο σε βάθος χρόνου. “Είδα ότι παρεμβαίνουν στις συνταγές, τις αποδομούν, χτίζουν πάνω σ‘αυτές και συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία” ήταν το σχόλιό του.

Μετά από τρεις μακρές επισκέψεις του στην Ελλάδα και έχοντας δοκιμάσει εκατοντάδες δείγματα από τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις στη στεριανή Ελλάδα, σχεδόν σ‘όλα τα νησιά των Κυκλάδων, στη Μακεδονία και στο Άγιον Όρος, ο Αμερικανός δημοσιογράφος- και μπλόγκερ είπε ότι “θα συνέστηνε την Τήνο πρωτίστως για την οινο-γαστρονομία της”, αν και δεν έκρυψε τον ιδιαίτερο ενθουσιασμό του για τις ομορφιές της.

Επίσης, εντυπωσιάστηκε από την αποφασιστικότητα τηνιακών επιχειρήσεων του κλάδου να παράξουν καλό προϊόν, να προσφέρουν καλές υπηρεσίες και “συνειδητά να συμβάλλουν στο να καθιερωθεί η Τήνος ως σημαντικός προορισμός γαστρονομικού τουρισμού”. Τυπικό και ισχυρό παράδειγμα μιας τέτοιας προσπάθειας θεωρεί το συλλογικό εγχείρημα των Tinos Food Paths - μια προσπάθεια που “δείχνει τις δυνατότητες της Ελλάδας να βγει από την κρίση”.

Ο κ. d’Entremont εξέφρασε την επιθυμία του να “δει” την Τήνο και ως ιστορικός-ανθρωπολόγος που είναι. Έτσι ήλθε σε επαφή με εμβληματικά στοιχεία του πολιτισμού της: Με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης και εκθεσιακούς χώρους του, καθώς και με τη Μονή των Ουρσουλινών στα Λουτρά.

Το ταξίδι οργανώθηκε από το Δήμο Τήνου με την προσωπική επίβλεψη της κας Αντριάνας Φλόρενς και της αντιδημάρχου Τουρισμού κας Αναστασίας Δεληγιάννη, σε συνεργασία με την MTC Group.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top