Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΞενοδοχεία – ταξιδιωτικά γραφεία στο επίκεντρο των παράλληλων εκδηλώσεων της Greek Tourism Expo
Εκθέσεις

Ξενοδοχεία – ταξιδιωτικά γραφεία στο επίκεντρο των παράλληλων εκδηλώσεων της Greek Tourism Expo

Ημερίδες για το Σήμα 'Boutique Hotel του ΞΕΕ, για τον τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα, για τα τουριστικά γραφεία σε σχέση με τις προκλήσεις του μέλλοντος και ημερίδα – forum με θέμα τις τάσεις και εξελίξεις στη διανομή του ξενοδοχειακού προϊόντος ε΄'ιναι μερικές από τις παράλληλες εκδηλώσεις της Greek Tourism Expo.

Ο σχεδιασμός της Greek Tourism Expo 2017 – GTE, περιλαμβάνει ανανεωμένες και εμπλουτισμένες παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις, που στοχεύουν στη δημιουργία ισχυρής δικτύωσης για τους ξενοδόχους και τα ταξιδιωτικά γραφεία.

  • Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Χαρακτηριστικά, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, αρωγός της έκθεσης όλα αυτά τα χρόνια, “υπογράφει” ημερίδα με τίτλο Σήμα “Boutique Hotel”, μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος για Φιλοξενία με Προσωπικότητα. Το νέο σήμα πιστοποίησης καταλυμάτων της χώρας μας ως “Boutique Hotel”, είναι ένα μέσο διάκρισης και προώθησης των καταλυμάτων που προσφέρουν “μοναδική εμπειρία διαμονής” στους επισκέπτες του.
  • Εθνικό Κέντρο Τουρισμού Υγείας: Η ανάδειξη του Τουρισμού Υγείας της χώρας μας στην ετήσια Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, αποτελεί για το 2017 κυρίαρχη προτεραιότητα της Greek Tourism Expo, στο φάσμα της διεύρυνσης του προγράμματος της προβολής του ελληνικού τουρισμού στις διεθνείς ταξιδιωτικές αγορές, με νέους κλάδους. Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo ’17 με ειδικά διαμορφωμένη ημερίδα που οργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Τουρισμού Υγείας και ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Πατούλης, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον ΙΣΑ.
  • Ημερίδα με θέμα “Τουριστικά γραφεία και προκλήσεις του μέλλοντος” θα οργανώσουν τεχνολογικές εταιρείες με εξειδίκευση στον ταξιδιωτικό τομέα, όπως η AHEAD RM, η ASK2TRAVEL, η TRAVELSOFT κ.ά., και θα παρουσιάσουν λύσεις για την αναβάθμιση των ταξιδιωτικών γραφείων μέσα από νέα “εργαλεία”. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Προμήθεια και Διανομή των Τουριστικών Υπηρεσιών σε επίπεδο Β2Β και B2C, για τις Mobile και Cloud εφαρμογές, κ.λπ.
  • Ημερίδα – Forum με θέμα “Τάσεις και εξελίξεις στην διανομή του ξενοδοχειακού προϊόντος”. Το Internet έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην διανομή του ξενοδοχειακού προιόντος. Έχει ανοίξει ένα τεράστιο αριθμό νέων καναλιών που επιτρέπουν σε κάθε ξενοδόχο να έχει εύκολα διαδικτυακή πρόσβαση σε πολλές αγορές, κάτι που παλιότερα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, τόσο σε b2b (bedbanks, wholesalers κ.λπ.) όσο και σε b2c επίπεδο (ΟΤΑ’s, metasearch κ.λπ.). Στην εποχή μας, όπου το παλιό μοντέλο του tour-operating φθίνει, ο ανταγωνισμός αναγκάζει τα ξενοδοχεία να υιοθετήσουν τα ηλεκτρονικά κανάλια διανομής. Το Forum θα εστιάσει ακριβώς στην καλύτερη δυνατή προσέγγιση εκ μέρους του ξενοδόχου για να εκμεταλλευθεί την προσβασιμότητα που προσφέρουν όλα αυτά τα νέα κανάλια. Mία σειρά από πολύ σημαντικές εταιρείες θα αναλύσουν τις εξελίξεις στην διανομή του ξενοδοχειακού προϊόντος. Μεταξύ των εταιριών που συμμετέχουν στο Forum αναφέρουμε την Τrivago, το κορυφαιο metasearch engine, την Expedia, τη Nelios, την Axia Hospitality, την Panadvert είναι εταιρεία εξειδικευμένη στην παροχή υπηρεσιών Online Marketing στον τουρισμό, την I.T. Concept, Χρυσό χορηγό της έκθεσης, με τον συνδυασμό των βραβευμένων προϊόντων της OCG (Optimized Communication Gateway) και WeeFee, την Interad – IT & Web Media Company κ.ά.

…και παράλληλες δράσεις στην Greek Tourism Expo

  • Παρουσίαση Βιοκλιματικού ξενοδοχείου. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Ελληνικό Τμήμα της UIA και το διεθνές πρόγραμμα εργασίας ARES μαζί , μέσα από διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης που διοργάνωσαν μαζί απευθυνόμενοι στους αρχιτέκτονες, για βιοκλιματικό σχεδιασμό ξενοδοχείου και υπνοδωματίου με χρήση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών, επέλεξαν την πρόταση της Ευτυχίας Ηλιοπούλου με τίτλο “Ημιυπαίθριος βίος δίπλα στο νερό”, ως την πιο άρτια να κατασκευαστεί στην έκθεση Greek Tourism Expo ’17. Στην πρόταση αυτή, συνδυάζονται παραδοσιακές και σύγχρονες βιοκλιματικές στρατηγικές δροσισμού με παράλληλη χρήση συστημάτων ΑΠΕ, στοχεύοντας σε ένα υψηλού επιπέδου, σύγχρονο υπνοδωμάτιο ξενοδοχείου, κατάλληλο για τις μεσογειακές καλοκαιρινές κλιματολογικές συνθήκες. Το υπνοδωμάτιο, η βασική δομική και λειτουργική μονάδα του ξενοδοχείου, αντιμετωπίζεται ως ένα κύτταρο που αυτορυθμίζεται και προσαρμόζεται στο περιβάλλον του και ο βιοκλιματικός σχεδιασμός του, δεν επιδιώκει να “ντύσει” την αρχιτεκτονική ιδέα αλλά να την ερμηνεύσει. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το πιλοτικό αυτό δωμάτιο θα είναι ανοικτό στους επισκέπτες, προσφέροντας εκπλήξεις τόσο για τον σχεδιασμό του, όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές του. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και άλλες καινοτομίες που θα κάνουν όλη την κατασκευή μοναδική.
  • Gastronomy Event. Γκουρμέ ελληνικά παραδοσιακά πιάτα από τους chefs του ΙΕΚ Άλφα με προϊόντα από περιφέρειες, δήμους και Έλληνες παραγωγούς και με την παρουσία διεθνών Travel Food Bloggers, θα προβληθεί, μέσα από την Greek Tourism expo, η ελληνική γαστρονομία που αποτελεί, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού.
  • Το Travel Massive είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει η φετινή έκθεση και στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες του τουρισμού και travel insiders από όλο τον κόσμο και έχει ήδη αναπτυχτεί σε πάνω από 130 πόλεις στον κόσμο. Μέσα από το networking δίκτυο του Travel Massive, χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού , από κάθε χώρα, έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, με στόχο τους να δημιουργήσουν νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

Η 4η Greek Tourism Expo 2017 τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ, της ΚΕΔE, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΓΕΠΟΕΤ, του ΤΕΕ, του ΕΒΕΑ, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024