Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

ΝΔ: Μη αποτελεσματική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 στον πολιτισμό

Τατιάνα Ρόκου - 18 Οκτώβριος 2017, 10:37

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη σημειώνει σε ερώτησή της στη Βουλή ότι μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται και στην ένταξη νέων έργων από τις Περιφέρειες στις ανοικτές προκηρύξεις, καθώς και σε σημαντικά πιλοτικά έργα που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση, σχετικά με τη μη αποτελεσματική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 στον Πολιτισμό.

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η έλλειψη συντονισμού και οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είχαν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά 15 σημαντικών εντεταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ 2013 - 2017 στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.

Με τη μεταφορά αυτή, μειώνονται σημαντικά τα διαθέσιμα κονδύλια για επενδύσεις στον πολιτισμό με πηγή χρηματοδότησης τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ.

Μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται και στην ένταξη νέων έργων από τις Περιφέρειες στις ανοικτές προκηρύξεις, καθώς και σε σημαντικά πιλοτικά έργα που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Άλλη μια ευκαιρία χαμένη για την ανάδειξη του αναπτυξιακού χαρακτήρα του Πολιτισμού. Άλλη μια ευκαιρία χαμένη για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top