Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Στοχευόμενη παρουσίαση του τουριστικού προορισμού της Αττικής στην σκανδιναβική αγορά

Τατιάνα Ρόκου - 19 Οκτώβριος 2017, 11:54

Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι να υπάρξει επανατοποθέτηση του προορισμού για να αναπτυχθεί ανάλογο ενδιαφέρον μεγαλύτερης επισκεψιμότητας από τις σκανδιναβικές χώρες, αφού η Αθήνα και όλη η Αττική προσφέρει μεγάλη ποικιλία τουριστικών υπηρεσιών που θα γοητεύσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών από τις χώρες αυτές.


Η Περιφέρεια Αττικής (Π.Α.) παρουσίασε στις 12 Οκτωβρίου 2017 στη Στοκχόλμη, σε προγραμματισμένη συνάντηση (workshop) τις δυνατότητες του τουριστικού προορισμού της Αττικής.

Η επιτυχημένη αυτή συνάντηση, με Tour Operators και δημοσιογράφους, έγινε με τη συνεργασία του γραφείου εξωτερικού του ΕOT στη Σουηδία (με περιοχή αρμοδιότητας τις χώρες: Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία και χώρες της Βαλτικής), καθώς και με την ευγενική φιλοξενία του πρέσβη της Ελλάδος στην Στοκχόλμη κ. Δημητρίου Τουλούπα, στην πρεσβευτική κατοικία του οποίου πραγματοποιήθηκε το workshop.

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον Τουρισμό της Π.Α. κα Ελένη Δημοπούλου, συνόδευσε την αποστολή της Π.Α. και απευθυνόμενη στην ενδιαφέρουσα αγορά της Σουηδίας και της Σκανδιναβίας γενικότερα, έδωσε το στίγμα της δυναμικής του τουριστικού τομέα στην Π.Α.

Τονίστηκε ότι “είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής να υπάρξει επανατοποθέτηση του προορισμού για να αναπτυχθεί ανάλογο ενδιαφέρον μεγαλύτερης επισκεψιμότητας από τις σκανδιναβικές χώρες, αφού η Αθήνα και όλη η Αττική προσφέρει μεγάλη ποικιλία τουριστικών υπηρεσιών που θα γοητεύσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών από τις χώρες αυτές. Ειδικότερα, οι νεαρότερες ηλικίες των ‘Μillenials’, που δεν έχουν επισκεφτεί την Αθήνα-Αττική, θα ενθουσιαστούν με τις πολλαπλές εμπειρίες που προσφέρει π.χ. ο αυθεντικός Μαραθώνιος, οι ξεχωριστές περιπατητικές διαδρομές στα νησιά του Σαρωνικού, τα θαλάσσια ταξίδια και σπορ κ.λπ.”.

Την Δ/νση Τουρισμού εκπροσώπησαν η προϊσταμένη της Δ/νσης Τουρισμού, κα Αθηνά Κολυβά και η αναπλ. προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής κα Μαρία Παντελούς, οι οποίες εξήγησαν στην αναλυτική παρουσίαση τους, όλες τις τουριστικές υπηρεσίες, τα τουριστικά προϊόντα - εμπειρίες και τις διαδρομές που μπορούν να διατεθούν στον μεμονωμένο ταξιδιώτη ή και στους οργανωμένους φορείς.

Η άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τον προϊστάμενο του γραφείου εξωτερικού του ΕOT στη Σουηδία, κ. Παύλο Μούρμα εξασφάλισε πλήρως την απαιτούμενη αντιπροσωπευτική παρουσία των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων και τουριστικών περιοδικών.

Ειδική ενημέρωση έγινε επίσης για την εξειδικευμένη αγορά του συνεδριακού τουρισμού, με υλικό που παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης από το Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB) της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων.

Μέχρι σήμερα το προφίλ των επισκεπτών από τη Σουηδία χαρακτηρίζεται κυρίως από την αναζήτηση καλοκαιρινών προορισμών (sea ‘n’ sun).Η Περιφέρεια Αττικής, εντείνει τις προσπάθειές της για να γίνει γνωστή στους διαμορφωτές της τουριστικής αγοράς (key players) ο πολυδιάστατος χαρακτήρας της Αττικής ως τουριστικός προορισμός, για όλες τις εποχές του έτους, καθώς συνδυάζονται μοναδικά, ο πολιτισμός, το κλίμα και το φως, η γαστρονομία, η θαλάσσια εμπειρία και η διασκέδαση, καθιστώντας την Αττική ξεχωριστή μητροπολιτική περιφέρεια, στην Ευρώπη.

Eκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο σύμβουλος ΟΕΥ και νέος επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας, η σύμβουλος Μορφωτικών Υποθέσεων της Πρεσβείας και η υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Ελληνικής Πρεσβείας.

Το “παρών” έδωσαν κορυφαία στελέχη της Ομοσπονδίας Σουηδικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων και τουριστικών εταιρειών, όπως: Apollo, TUI, Tema–Jambo, Trawell, TravelHouse, Select Collection, Aegean Airlines κ.ά. και εκπρόσωποι εταιρειών. Από πλευράς δημοσιογράφων και ΜΜΕ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των: Vagabond Travel Magazine Sweden, Res Travel Magazine Sweden, Lifestyle Publishing Magazines, Smart Media, Reisegiganten-Destination.se κ.ά.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top