Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέδρια

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών έρχεται στην Αθήνα, 25-27 Οκτωβρίου 2018

Άγγελος Ρεστάνης - 23 Οκτώβριος 2017, 14:27

Σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των δυνατοτήτων και των τεραστίων προοπτικών που έχει η Ελλάδα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού μέσα από το Διεθνές Συνέδριο Μαρινών της ICOMIA, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα και συγκεντρώνει επαγγελματίες, ειδικούς και επενδυτές από κάθε γωνιά του κόσμου, που ασχολούνται με υπηρεσίες, διαχείριση, κατασκευές και προμήθεια εξοπλισμού σε μαρίνες και λιμένες, καθώς και για όλα τα είδη σκαφών αναψυχής.


Με επιτυχία στέφθηκε η υποβολή της υποψηφιότητας της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος (ΕΜΑΕ), για να φιλοξενήσει η Ελλάδα, το Διεθνές Συνέδριο Μαρινών της ICOMIA τον Οκτώβριο του 2018. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο συνέδριο για μαρίνες που διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA), κάθε δύο χρόνια, σε μία πόλη του κόσμου, κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης.

Το συνέδριο, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, συγκεντρώνει επαγγελματίες, ειδικούς και επενδυτές από κάθε γωνιά του κόσμου, που ασχολούνται με υπηρεσίες, διαχείριση, κατασκευές, και προμήθεια εξοπλισμού σε μαρίνες και λιμένες καθώς, και για όλα τα είδη σκαφών αναψυχής.

Επίσης συμμετέχουν ακαδημαϊκές ή κλαδικές ενώσεις και δημόσιοι φορείς που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη τουριστικών λιμένων σε παραθαλάσσιους προορισμούς και άλλες ειδικότητες του ευρύτερου θαλάσσιου Τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ICOMIA Marinas Group, Roberto Perocchio ανέδειξε την σημαντική επιτυχία της ελληνικής υποψηφιότητας. “Η ελληνική ακτογραμμή αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα πεδία παγκοσμίως για το ναυτικό τουρισμό, και όλος ο κλάδος των μαρινών θα συγκεντρωθεί εκεί το 2018 για να συζητήσει τις διεθνείς εξελίξεις του τομέα  και να εμπνευστεί από τις νέες επενδύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα μέσω των προγραμμάτων ιδιωτικοποίησης και ανάπλασης  καθώς και της ολοένα  αυξανόμενης σημασίας του  τουρισμού στην ελληνική οικονομία”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, κ. Σταύρος Κατσικάδης, εξέφρασε την πεποίθησή του για επιτυχημένη διεξαγωγή του συνεδρίου στη χώρα μας και σημείωσε χαρακτηριστικά: “Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία ανάδειξης των δυνατοτήτων και των τεραστίων προοπτικών που έχει η Ελλάδα στο χώρο του Θαλάσσιου Τουρισμού και ειδικότερα στις μαρίνες μας. Η επιτυχημένη επιλογή της Αθήνας για τη φιλοξενία του Συνεδρίου οφείλεται στη συγκροτημένη ομαδική εργασία των μελών της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας με το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB) και τη συνεργασία μας με τον στρατηγικό σύμβουλο της ΕΜΑΕ, TOPOSOPHY. Είχαμε άμεση και θερμή ανταπόκριση και υποστήριξη από τους κ.κ. Έλενα Κουντουρά, υπουργό Τουρισμού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργό Ναυτιλίας, Κωνσταντίνο Τσέγα, γενικό γραμματέα ΕΟΤ, Ρένα Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Γεώργιο Καμίνη, δήμαρχο Αθηναίων, Ιωάννη Ρέτσο, πρόεδρο ΣΕΤΕ και Γεώργιο Πατέρα, πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς και από άλλους σημαντικούς φορείς στο χώρο του θαλάσσιου Τουρισμού της Ελλάδας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Θα εργασθούμε για να επιτευχθεί στην Αθήνα το καλύτερο συνέδριο του κλάδου μας παγκοσμίως”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top