Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Λιγότεροι κατά 15% οι τουρίστες στην Καταλονία λόγω του δημοψήφισματος (και των επεισοδίων) για ανεξαρτησία

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Οκτώβριος 2017, 15:45

Το 2016 περισσότεροι από 18 εκατ. επισκέπτες επισκέφθηκαν την Καταλονία, με το 12% του ΑΕΠ της περιοχής να βασίζεται στον ταξιδιωτικό κλάδο.


Ο τουρισμός της Καταλονίας έχει μειωθεί κατά περίπου 15% στις δύο εβδομάδες που έχουν περάσει από το αμφισβητούμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής, όπως καταγράφουν ειδικοί της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Αυγούστου στη Βαρκελώνη και το παραθαλάσσιο θέρετρο Cambrils, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα, δεν ήταν αυτές που έπληξαν την εισρροή τουριστών στην περιοχή, αλλά οι εικόνες της αστυνομικής βίας και των τεράστιων διαδηλώσεων σχετικά με την ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και προκάλεσαν τη ζημιά.

Οι τριβές μεταξύ της καταλανικής και της ισπανικής κυβέρνησης μετά την ψηφοφορία δε λένε να ξεθυμάνουν, ενώ παράλληλα εξελίσσονται στη μεγαλύτερη πολιτική κρίση στην Ισπανία εδώ και 40 χρόνια, με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν κατεβεί στους δρόμους για να διαδηλώσουν τόσο υπέρ όσο και κατά της ανεξαρτησίας.

Ο Jose Luis Zoreda, αντιπρόεδρος της τουριστικής ένωσης Exceltur, δήλωσε ότι η τουριστική δραστηριότητα στην Καταλονία μειώθηκε κατά 15% τις εβδομάδες που ακολούθησαν το δημοψήφισμα σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Το 2016 περισσότεροι από 18 εκατ. επισκέπτες επισκέφθηκαν την Καταλονία, με το 12% του ΑΕΠ της περιοχής να βασίζεται στον ταξιδιωτικό κλάδο. Σε δήλωσή της, η ισπανική κυβέρνηση επανέλαβε τους ισχυρισμούς της ότι η πρόσφατη εκστρατεία για ανεξαρτησία της Καταλονίας βλάπτει την οικονομία, επικρίνοντας τις περιφερειακές αρχές για “σκόπιμη και συστηματική αναζήτηση θεσμικής αντιπαράθεσης, παρά τις σοβαρές ζημιές που προκαλεί στη συνύπαρξη και την οικονομία της Καταλονίας”.

Με την κρίση να εμφανίσει τάσεις κλιμάκωσης, η Ισπανία υποβάθμισε τις οικονομικές της προβλέψεις για το 2018. Η κατάσταση φαίνεται πολύ ανησυχητική και για τους ειδικούς της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Οι ξενοδόχοι έχουν επίσης δει πτώση στα στοιχεία των κρατήσεων. Από την πλευρά της η online πλατφόρμα Airbnb δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα αριθμούς κρατήσεων, αλλά η HomeAway ανέφερε ότι δεν είχε σημαντικές ακυρώσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top