Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Θετικά τα μηνύματα από την Ισπανική αγορά

Θοδωρής Κουμέλης - 31 Ιανουάριος 2002, 00:00

Οι Ισπανοί εξακολουθούν να θεωρούν την Ελλάδα, ως ένα ενδιαφέροντα τουριστικό προορισμό. Για το λόγο αυτό δεν προβλέπεται<...>

μείωση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα το 2002, παρά τη κρίση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλά είναι πιθανή μια αύξηση.

Τις εκτιμήσεις αυτές διατύπωσαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος και ο γ.γ. κ. Δημήτρης Γεωργαράκης, που βρίσκονται στην Ισπανία για επαφές με ανώτερα και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους του τουριστικού τομέα, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης

Fitur<.>

στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Από τις επαφές και τις συζητήσεις των δύο εκπροσώπων του Ελληνικού Τουρισμού δύο παρουσίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον:

Η συνάντηση με τον κ. Enzo Furnari, πρόεδρο της ομοσπονδίας τουριστικών πρακτόρων Λατινικής Αμερικής, COTAL, με τον οποία συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές να μπει η Ελλάδα στα 'πακέτα' διακοπών των λατινοαμερικάνων και να ενισχυθεί η συμμετοχή τους σε κρουαζιέρες. Επειδή οι τουρίστες από την Λατινική Αμερική μια αγορά 400 εκατ. καταναλωτών έχουν ως πρώτους προορισμούς την Μαδρίτη και τη Ρώμη και ταξιδεύουν μέσω Ν. Υόρκης, ΗΠΑ, αποφασίστηκε η συνεργασία της COTAL με τα γραφεία του ΕΟΤ στην Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ για κοινή διαφημιστική προβολή της Ελλάδος στις λατινοαμερικανικές χώρες. Επισημαίνεται ότι η ελληνική τουριστική ηγεσία εκλήθη να παραβρεθεί στο ετήσιο συνέδριο της COTAL, που θα γίνει από 13-17 Μαΐου 2002 στην Βενεζουέλα.

Οι συζητήσεις με τους εκπρόσωπους ενός από τους μεγαλύτερους Tour Operators της Ισπανίας του Iberojet, που διαθέτει 300 γραφεία, δική του αεροπορική εταιρία και τέσσερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Ανακοινώθηκε στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργακόπουλο ότι η Iberojet διακινούσε πέρυσι τουρίστες προς την Ελλάδα με εννέα πτήσεις τσάρτερ την εβδομάδα προς την Αθήνα και δύο προς την Κρήτη, οι οποίες φέτος θα αυξηθούν με νέους προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, κ.α. Η εταιρία δείχνει ενδιαφέρον για τα προγράμματα χειμερινού τουρισμού, με δύο επί πλέον τσάρτερ την εβδομάδα και για συμμετοχή στο πρόγραμμα συνδιαφήμισης. Επίσης, θα πραγματοποιήσει και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Γεωργακόπουλος και Γεωργαράκης είχαν και άλλες ενδιαφέρουσες συναντήσεις, όπως με τον γενικό διευθυντή της Mundicolor κ. Jarier Soria.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης συμμετείχε στο συνέδριο Exceltur '1η Διεθνής Τουριστική Συνάντηση', για τις προκλήσεις στον τουρισμό εν όψει της νέας παγκόσμιας σκηνής, παρουσία του Βασιλέα της Ισπανίας και χθες επισκέφθηκε τον ομόλογο του υφυπουργό Τουρισμού και Εμπορίου της Ισπανίας κ. Juan Costa Climent, ενώ είχε συνάντηση γνωριμίας, με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Jose Maria Aznar.

Χθες εξάλλου το απόγευμα ο κ. Γεωργακόπουλος παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Fitur στην οποία οι Ισπανοί έχουν δώσει μεγάλο βάρος, λόγω των διεθνών γεγονότων και της υποχώρησης της τουριστικής κίνησης.

Ο κ. Γεωργακόπουλος συμμετέχει παράλληλα στις εργασίες της Ελληνοϊσπανικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας, μαζί με πέντε Έλληνες βουλευτές, που γίνονται στη Μαδρίτη με θέματα την τρομοκρατία, το ευρώ, και τον τουρισμό.

Στην φετινή Fitur συμμετέχουν 18 μεγάλες ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις σε περίπτερο 321 τμ. το οποίο οργάνωσε η Διεύθυνση ΕΟΤ Ισπανίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top