Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Συναντήσεις για τη βρετανική αγορά στη μετα-Brexit εποχή, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Οκτώβριος 2017, 10:01

Στις νέες ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει το Brexit για τις ελληνικές και βρετανικές εταιρείες αναφέρθηκε ο διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος της Βρετανικής Πρεσβείας κ. Σωτήρης Λεοντάρης, σε συνάντηση επιχειρηματιών του Ηρακλείου με τους εκπροσώπους της Βρετανικής Πρεσβείας και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.


Οι νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Βρετανίας, στους τομείς τροφίμων, τουρισμού, εκπαίδευσης, ακινήτων και άλλων υπηρεσιών, μετά την απόφαση για Brexit συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση επιχειρηματιών του Ηρακλείου με τους εκπροσώπους της Βρετανικής Πρεσβείας και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Όπως επισήμανε η επικεφαλής της αποστολής, πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα Κate Smith, κύρια επιδίωξη είναι μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς δασμούς, η οποία θα παρέχει τη μέγιστη ελευθερία σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα της και αντίστροφα.Στις νέες ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει το Brexit για τις ελληνικές και βρετανικές εταιρείες αναφέρθηκε ο διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος της Βρετανικής Πρεσβείας κ. Σωτήρης Λεοντάρης και η πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητήριου κα Άννα Καλλιάνη επισήμανε το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα πιθανά προβλήματα και να ενισχυθούν οι συνεργασίες.

“Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προσφέρουμε στα μέλη μας έγκυρη ενημέρωση από τους πλέον ειδικούς για τη μετά Brexit εποχή”, τόνισε ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης και πρόσθεσε ότι η βρετανική αγορά είναι η 7η καλύτερη για τα ελληνικά προϊόντα, με τις ετήσιες εμπορικές συναλλαγές να ξεπερνούν τα 2,2, δισ. ευρώ.


Το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network – ενθαρρύνει την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων και προσπαθεί, με όσα μέσα διαθέτει, να βοηθήσει τα μέλη του προς αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξαγωγών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Γιώργος Μανουσάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου, το Δίκτυο Κρητικού Τυριού και οι επιχειρήσεις που έχουν πιστοποιηθεί με το σήμα “Κρητικά Χέρια”. Ακολούθησαν κατ‘ιδίαν συναντήσεις των επιχειρηματιών με τα μέλη της βρετανικής αποστολής και συζητήθηκαν επιμέρους θέματα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top