Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣαρανταοκτάωρη απεργία του Σωματείου Ναυτεργατών της Κέρκυρας
Ακτοπλοΐα

Σαρανταοκτάωρη απεργία του Σωματείου Ναυτεργατών της Κέρκυρας

Το Σωματείο Ναυτεργατών 'Ο Άγιος Σπυρίδων' έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 06.00 έως την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 06.00. Στην απεργία συμμετέχουν τα πληρώματα πορθμείων στις γραμμές Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – Παξών.

Σε νέα, 48ωρη αυτή τη φορά, απεργία θα προχωρήσουν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας μετά και τις άκαρπες συναντήσεις εκπροσώπων των σωματείων τους με τους πλοιοκτήτες, αλλά και τους αρμοδίους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Από την απεργία των ναυτεργατών δεμένα θα μείνουν όλα τα πλοία, ανοιχτού και κλειστού τύπου, στα λιμάνια της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας.

Οι ναυτεργάτες απαιτούν την άμεση κατάργηση του 35λέπτου που εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, την υπογραφή ΣΣΕ με αύξηση 3% στους μισθούς των πληρωμάτων, την καταβολή στα πληρώματα επιπλέον αμοιβής για όσες ώρες εργασίας περιλαμβάνονται στο νυκτερινό ωράριο, να αναφέρεται γραπτώς ότι τις ημέρες αργίας, το Σάββατο και την Κυριακή η απασχόληση να είναι συνεχής και να μην επιδέχεται διακοπή, να αναφέρεται επίσης ότι η τελευταία συλλογική σύμβαση εργασίας θα είναι σε ισχύ, αν κατά την ημερομηνία λήξης της δεν έχει υπογραφεί νέα, ενώ ζητούν στα πλοία ανοικτού τύπου με πλήρωμα μηχανοστασίου δύο μηχανικούς να προστεθεί και ένας μαθητευόμενος μηχανής, και να στελεχωθούν επιπλέον τα κυλικεία των πλοίων ανοικτού τύπου κατά τη θερινή περίοδο.

Μεταξύ των αιτημάτων των ναυτεργατών είναι και η αλλαγή του νόμου περί ακινησιών πλοίων ανοικτού ή κλειστού τύπου και επάνδρωση των πλοίων στις ακινησίες για συντήρηση κουβέρτας και μηχανοστασίου.

Την πλήρη συμπαράσταση του εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει στο Σωματείο Μηχανικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων M/S & Π/Θ “Ο Άγιος Σπυρίδων”, και στην προκηρυγμένη 48ωρη απεργιακή κινητοποίησή του. “Συμμεριζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων για πιο ανθρώπινους όρους εργασίας και Συλλογική Σύμβαση με δίκαιους μισθολογικούς όρους που να λαμβάνουν υπόψη τους το ολοένα αυξανόμενο κόστος κάλυψης των βασικών αναγκών του ατόμου και της οικογένειας”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει την αμέριστη στήριξή στον “εξίσου δίκαιο αγώνα του Σωματείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ, ο οποίος εκφράζεται και μέσω της Ομοσπονδίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 και 31 Οκτωβρίου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024