Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ κρίση της Καταλονίας πλήττει τις κρατήσεις στην Ισπανία
Προορισμός

Η κρίση της Καταλονίας πλήττει τις κρατήσεις στην Ισπανία

Τα στοιχεία της ForwardKeys αποκάλυψαν πτώση στις διεθνείς αεροπορικές κρατήσεις για την περιοχή της Καταλονίας σχεδόν κατά 1/4 μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου και της 25ης Οκτωβρίου 2017, σε σύγκριση με αντίστοιχες ημερομηνίες του προηγούμενου έτους.

Η πολιτική αναταραχή που έχει προέλθει από τη δήλωση για ανεξαρτησία της Καταλονίας έχει οδηγήσει σε πτώση των κρατήσεων κατά 22% στην περιοχή και είναι πιθανό να επηρεάσει τις κρατήσεις και στην υπόλοιπη Ισπανία.

Η προειδοποίηση αυτή προέρχεται από τους αναλυτές της εταιρείας ForwardKeys, οι οποίοι προβλέπουν τις τάσεις στα ταξίδια αναλύοντας εκατομμύρια κρατήσεις πτήσεων σε καθημερινή βάση.

Τα στοιχεία της ForwardKeys αποκάλυψαν πτώση στις διεθνείς αεροπορικές κρατήσεις για την περιοχή της Καταλονίας σχεδόν κατά 1/4 μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου και της 25ης Οκτωβρίου 2017, σε σύγκριση με αντίστοιχες ημερομηνίες του προηγούμενου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ForwardKeys, Olivier Jager, δήλωσε: “Οι πολιτικές αναταραχές σε μία χώρα σχεδόν πάντα αποθαρρύνουν τους τουρίστες και αυτό ακριβώς βλέπουμε τώρα – μια κατάρρευση κατά 22% στις διεθνείς κρατήσεις πτήσεων προς την Καταλονία. Αυτό το γεγονός θα επηρεάσει και άλλα μέρη της Ισπανίας, καθώς πολλοί επισκέπτες που πηγαίνουν στην Καταλονία, συχνά θέλουν να δουν και την υπόλοιπη χώρα. Εάν η πολιτική κρίση επιδεινωθεί, φοβάμαι ότι θα παρατηρήσουμε μια περαιτέρω μείωση των κρατήσεων, η οποία θα είναι πολύ ανησυχητική, γιατί ο τουρισμός αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ισπανικής οικονομίας”.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού (WTTC), ο ταξιδιωτικός τομέας αντιπροσωπεύει πάνω από το 14% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.

Η περιοχή της Καταλονίας, στα βορειοανατολικά της Ισπανίας, περιλαμβάνει σημαντικές τουριστικές περιοχές, όπως η Κόστα Μπράβα, η Χιρόνα και η Βαρκελώνη, καθώς και τα Πυρηναία Όρη.

Στην Καταλονία δεν είναι όλοι υπέρ της ανεξαρτησίας και υπήρξαν πολλές πορείες διαμαρτυρίας υπέρ της ενότητας με την υπόλοιπη Ισπανία.

Τις τελευταίες ημέρες, ο καταλανός ηγέτης Carles Puigdemont απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και η Καταλονία έχει χάσει την αυτονομία της. Η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας έχει πλέον αναλάβει τον έλεγχο των καταλανικών ιδρυμάτων και ο Puigdemont και άλλοι αξιωματούχοι της Καταλονίας αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φυλάκισή τους. Ο ίδιος ο Puigdemont δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την εντολή της Μαδρίτης που του αφαιρεί την εξουσία. Από την άλλη μεριά, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy διέταξε νέες εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου ανανέωσε τις προειδοποιήσεις του για “μεγάλες συγκεντρώσεις στη Βαρκελώνη και σε άλλες περιοχές της Καταλονίας”, που είναι και αγαπημένος προορισμός των Βρετανών. Το υπουργείο πρόσθεσε: “Περισσότερες συγκενρτώσεις και διαδηλώσεις είναι πολύ πιθανό να λάβουν χώρα τις επόμενες μέρες. Μπορεί να συμβούν με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση και ακόμη και διαδηλώσεις που προορίζονται να είναι ειρηνικές μπορεί να κλιμακωθούν και να υπάρξουν αντιπαραθέσεις. Πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν βρίσκεστε στην περιοχή. Οι διαδηλώσεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν κάποιες αναταραχές και καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς της περιοχής”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024