Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Ρόδο το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού
Συνέδρια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Ρόδο το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

Περισσότεροι από 500 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του διημέρου. Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Με επιτυχία διεξήχθη το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Rodos Palace της Ρόδου. Αρχιτέκτονες και ξενοδόχοι από όλη την Ελλάδα “αγκάλιασαν” θερμά την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Το μεγάλο πλήθος των συμμετεχόντων δημιούργησε μια κατάμεστη αίθουσα μέχρι και τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου αργά το ίδιο βράδυ, γεγονός που δίνει σημαντική ώθηση στους οργανωτές για να εντείνουν τις απαραίτητες διεργασίες, με στόχο την οργάνωση του επόμενου μεγάλου βήματος.

Η αρχιτεκτονική και ο τουρισμός ήταν οι δύο κεντρικές έννοιες που διαπραγματεύτηκαν έντεχνα όλοι οι εισηγητές του συνεδρίου, θέτοντας τις βάσεις για έναν ουσιαστικό διάλογο και μία διάδραση μεταξύ των παραπάνω εννοιών που έχει ανάγκη ο τόπος μας να εξελίσσονται από κοινού.

Κοινό τόπο μεταξύ των αρμοδίων αποτέλεσε η πεποίθηση πως τα συνέδρια αυτά λόγω της ευρύτερης σημασίας τους για το Νότιο Αιγαίο και όλη την Ελλάδα, είναι γόνιμο να εξελιχθούν σε διεθνή, προσελκύοντας επισκέπτες από όλον τον πλανήτη και αποτελώντας έναν ισχυρό επιστημονικό και τουριστικό θεσμό για τα νησιά μας.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα στηρίξει έμπρακτα τη θεσμοθέτηση των συνεδρίων.

Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Φέτος, με την στρατηγική συνεργασία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ARCHISEARCH.gr μεταξύ των ιδιαίτερα επιφανών ομιλητών ήταν εκπρόσωποι απο διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικά γραφεία από όλο τον κόσμο (όπως οι Zaha Hadid Architects), μίλησαν οι κ.κ. Δημήτρης Κολώνης και Ζέτα Κοτσιώνη, UNStudio, η κα Μαριάνθη Τατάρη, ΜΚV Design, αλλά και το επιμελητικό γραφείο που συνεργάζεται με το Design Museum of London και διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως η Double Decker. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024