Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υποδομές

Θέση εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων και επεκτάσεις στο λιμάνι της Σάμου

Τατιάνα Ρόκου - 31 Οκτώβριος 2017, 12:42

Δημιουργία θέσης εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων και δημιουργία τουριστικού λιμένα εντός του όρμου Βαθέος είναι μερικά από τα έργα που θα διερευνηθούν στα πλαίσια της υπογραφής Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου.


Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε Προγραμματικές Συμβάσεις με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου για την υλοποίηση δύο νέων έργων στο νησί της Σάμου συνολικού προϋπολογισμού 270.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα:

1. “Επικαιροποίηση Master Plan Λιμένος Σάμου”, Π/Υ 70.000 ευρώ
Στο πλαίσιο του έργου θα εκπονηθεί μελέτη για την τροποποίηση του Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) του Λιμένα Σάμου, προκειμένου να γίνει σχεδιασμός με βάση τις προοπτικές που υπάρχουν για περιοχές / ζώνες που εξυπηρετεί και προβλέπεται να εξυπηρετήσει ο Κεντρικός Λιμένας Σάμου κατά την επόμενη 25ετία, με στόχο να επιτευχθεί η μέγιστη λειτουργικότητα και δυναμικότητα εξυπηρέτησης.

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά θα διερευνηθούν:

  • Η επέκταση – διαπλάτυνση του κεντρικού προβλήτα.
  • Η δημιουργία θέσης εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων.
  • Η αναβάθμιση αγκυροβολίας ανατολικών παραλιακών κρηπιδωμάτων.
  • Η δημιουργία τουριστικού λιμένα εντός του όρμου Βαθέος.

2. “Αποκατάσταση υποσκαφής Λιμένα Μαλαγαρίου” Π/Υ 200.000 ευρώ
Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση των υποσκαφών στο Λιμένα Μαλαγαρίου σε μήκος 82 μέτρων.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σάμου της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου.

Η περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: “Αξιοποιούμε τις δυνατότητες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου και συνεργαζόμενοι με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου προχωρούμε με σταθερά βήματα για την υλοποίηση έργων πνοής και ανάπτυξης για το νησί της Σάμου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top