Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΑρχαιολογικός χώρος έκταση 280 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού
Επενδύσεις

Αρχαιολογικός χώρος έκταση 280 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Η υπουργός Πολιτισμού ενέκρινε την απόφαση της συνεδρίασης του ΚΑΣ, προκειμένου να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος το 1/7 της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο. Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο της Lamda Developent, στις περιοχές στις οποίες ορίστηκαν αρχαιολογικές ζώνες προβλέπεται δόμηση.

Η υπουργός Πολιτισμού, κα Λυδία Κονιόρδου ενέκρινε, με την ενυπόγραφη συγκατάθεσή της, την απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) με ψήφους 15 υπέρ και 1 είχε αποφασίσει αρχές Οκτωβρίου να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο μια έκταση 280 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές στις οποίες ορίστηκαν αρχαιολογικές ζώνες βρίσκονται στην περιοχή του Αμαξοστασίου του τραμ, στην περιοχή του σταθμού του μετρό της Αργυρούπολης και σε ένα κομμάτι προς το λόφο Χασάνι. Φέρεται να είναι ο χώρος εκείνος, στον οποίο το σχέδιο των επενδυτών προβλέπει τη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου και την ανέγερση πολυτελών κατοικιών, στα βορειοδυτικά του συνολικού οικοπέδου του χώρου του παλιού αεροδρομίου.

Από την πλευρά των επενδυτών δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, αν και δημιουργείται ζήτημα, καθώς στα εν λόγω σημεία, το σχέδιο προβλέπει δόμηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024