Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Έναρξη λειτουργίας για το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Οκτώβριος 2017, 15:08

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι "τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αποτελούν δομές απελευθέρωσης της αναπτυξιακής δυναμικής μιας χώρας.


Mε μία λαμπρή εκδήλωση στο Αμφιθέατρο “Γιάννης Καράλης” του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσία πλήθους, αρχών, προσκεκλημένων, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και φοιτητών/τριών πραγματοποιήθηκε η τελετή επανίδρυσης και έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού καθηγητής κ. Στέφανος Γκρίτζαλης, η αναπληρώτρια πρύτανης καθηγήτρια κα Ελένη Θανοπούλου, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης καθηγητής κ. Γιάννης Καρκαζής, ο πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών καθηγητής κ. Σεραφείμ Κάπρος, ο τ. κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης και πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων καθηγητής κ. Δημήτριος Λαγός, ο καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και τ. γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Γιάννης Θεοτοκάς, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού καθηγητής κ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου, ο τ. πρύτανης καθηγητής κ. Πάρις Τσάρτας, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Βασίλης Αγγελής, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και τ. γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Κρεατσάς, η ε.τ. γενική διευθύντρια του Ιδρύματος κα Γεωργία Ζούντα, μέλη του διδακτικού, ερευνητικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού.Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος Βασιλάκης, ο ταξίαρχος Χίου κ. Δημόκριτος Κωσταντάκος, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, η υπεύθυνη Έρευνας και Νέων Έργων του ΣΕΤΕ κα Αγγελική Καραγκούνη, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Χίου για θέματα Τουρισμού κ. Δημήτρης Καράλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Παιδείας κ. Παύλος Καλογεράκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Χίου κ. Γιώργος Μισετζής, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων κα Αντιγόνη Μαϊστράλη-Μπελέγρη, ο εκπρόσωπος πρακτόρων Χίου κ. Θεόδωρος Μιχαλάκης, η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Χίου κα Ρένα Δαμίγου, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και γενικά φορείς τουρισμού του νησιού.

Xαιρετισμοί απέστειλαν: η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι των Οινουσσών” κ. Γιώργος Δανιήλ.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αποτελούν δομές απελευθέρωσης της αναπτυξιακής δυναμικής μιας χώρας...”, “...στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξη ενός νέου βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου, σταθερά με ανθρώπινο πρόσωπο…”, “...τα Πανεπιστήμια είναι ανάγκη να λειτουργήσουν στο πλαίσιο μίας νέας εθνικής στρατηγικής, που να υποστηρίζει τη συναρμογή της θεωρίας και εφαρμογής...” ενώ, ο κοσμήτορας αναφέρθηκε στην ανάγκη η Πολιτεία να κατανοήσει ότι τα Πανεπιστήμια “είναι τα κυρίαρχα στρατηγικά μέσα για την πολύπλευρη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας”.


Ο τ. πρύτανης καθηγητής κ. Πάρις Τσάρτας (αριστερά) με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρο της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού καθηγητή κ. Στέφανο Γκρίτζαλη.

Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Τσάρτας, ο κ. Ζαχαράτος και ο κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος επεσήμανε: “Σήμερα είναι αναμφίβολα μία ημέρα χαράς, αφού η επανίδρυση του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού εγκαινιάζει μία νέα περίοδο επιστημονικής δημιουργίας σε έναν από τους αναμφίβολα πλέον σημαντικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας, ωστόσο, αυτή η χαρά θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα αίσθημα ευθύνης και εγρήγορσης όλων”, ενώ ο κ. Κρεατσάς δήλωσε: “Είμαι εδώ γενετικά και επιγενετικά, κληρονομώ τη διάθεση να βοηθήσω και να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρ‘όλο που δεν το χρειάζεστε, γιατί είσθε αξιότιμοι, αξιόλογοι και δυναμικοί όλοι οι φορείς”.

Η κα Καραγκούνη στην ομιλία της “Τουρισμός και τριτοβάθμια εκπαίδευση: δημιουργώντας ‘κύματα’ συνεργιών”, υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας και των συνεργειών των φορέων της αγοράς με τους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, προκειμένου να δημιουργηθούν στελέχη έτοιμα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, χωρίς κενά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ενός ιστορικού βίντεο για την πορεία της επανίδρυσης και έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

Τέλος, χόρεψαν οι χορευτές της Χορευτικής ομάδας “Νηρηίδες”, ενώ στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου παρατέθηκε έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου καλλιτέχνη Μπάμπη Κοιλιάρη. Η πανηγυρική εκδήλωση έληξε με παράθεση μικρής δεξίωσης, στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, από το εστιατόριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top