Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Η IATA προειδοποιεί για απάτες μέσω mail

Θοδωρής Κουμέλης - 31 Οκτώβριος 2017, 15:46

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρόμοιες με αυτές της IATA, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικά domain, όπως @gmail.com ή @iattafinance.org.


Ο διεθνής φορέας αερομεταφορών IATA προειδοποιεί την ταξιδιωτική βιομηχανία να είναι προσεκτική για ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αναφέρεται ότι οι απατεώνες έρχονται σε επαφή με χρήστες προϊόντων και υπηρεσιών της IATA μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου με ψευδή ονόματα με σκοπό είτε να λάβουν πληρωμή για προϊόντα ή υπηρεσίες είναι απαιτώντας πληρωμή για υποτιθέμενα οφειλόμενα υπόλοιπα.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρόμοιες με αυτές της IATA, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικά domain, όπως @gmail.com ή @iattafinance.org.

Οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συχνά αποκρύπτονται, έτσι ώστε τα μηνύματα να φαίνεται ότι έχουν σταλεί από τη γνήσια διεύθυνση της ΙΑΤΑ με την κατάληξη @iata.org, ενώ το email απάντησης είναι διαφορετικό, όπως τα “iata@iata.org” και “revenue@iata-payments.org”.

Τα πλαστά έγγραφα έχουν μερικές φορές το λογότυπο της IATA ή περιλαμβάνουν συνδέσμους σε έναν ψεύτικο ιστότοπο, πρόσθεσε ο οργανισμός.

“Οι χρήστες των προϊόντων και των υπηρεσιών της IATA θα πρέπει να είναι πάντα προσεκτικοί σχετικά με αιτήματα ενημέρωσης των πληροφοριών του τραπεζικού λογαριασμού τους. Αν αμφιβάλλετε για την αυθεντικότητα των επικοινωνιών που υποτίθεται ότι προέρχονται από την IATA, εάν οι επικοινωνίες αυτές ζητούν πληρωμή ή όχι, παρακαλούμε μην απαντήσετε και ενημερώστε αμέσως την IATA στο email information.security@iata.org”, ανέφερε ο οργανισμός.

Η IATA έχει ενημερώσει κείμενο - οδηγό με τίτλο “Fraudulent Emails Warning”, το οποίο παρέχει διάφορα παραδείγματα τεχνικών που χρησιμοποιούνται από τους απατεώνες, καθώς επίσης και τρόπους προστασίας από απάτες, για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

IATA Fraudulent Emails Warning
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top