Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ, πρώτος σε ψήφους ο Γρηγόρης Τάσιος

Χρήστος Πετρέας - 02 Νοέμβριος 2017, 09:29

Βασικό μήνυμα της Γενικής Συνέλευσης είναι η ενότητα και η συσπείρωση γύρω από το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, καθώς και η δέσμευση, για δυναμική προάσπιση των δικαίων του Κλάδου και περαιτέρω ενίσχυσης της καθοριστικής συμβολής των ξενοδοχείων στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας.


Με πολλή μεγάλη συμμετοχή, σχεδόν 150 εκπροσώπων των ξενοδοχειακών ενώσεων της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2017 η ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – ΠΟΞ, στο ξενοδοχείο Electra Metropolis, στην Αθήνα.Εκτός από τον καθιερωμένο απολογισμό δράσεων, που έκανε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος κ. Αντώνιος Καμπουράκης, και τους οικονομικούς απολογισμούς, γενικώς οι τοποθετήσεις των ομιλητών επικεντρώθηκαν στο να επισημάνουν:

α) τη σημασία της διατήρησης συνεργασιακού κλίματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου
β) την επιτυχία της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων και την διατήρηση εργασιακής ειρήνης, σε μία δύσκολη περίοδο
γ) τις σοβαρές επιπτώσεις και επιβαρύνσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την κρίση και τα φορολογικά μέτρα και άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις
δ) τον συνεχιζόμενο προβληματισμό με τις χαμηλές οικονομικές αποδόσεις των ξενοδοχειακών μονάδων, παρά τις αυξήσεις αφίξεων
ε) την ανάγκη να συνεχίσει ο Έλληνας ξενοδόχος να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε ένα γενικώς δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλονΟ απερχόμενος πρόεδρος κ. Γιάννης Ρέτσος στην τοποθέτηση του, σε συναισθηματικά φορτισμένο χαιρετισμό, αναφέρθηκε στην υπευθυνότητα των συναδέλφων ξενοδόχων στην υποστήριξη του τομέα του τουρισμού, κρίσιμου για την ελληνική οικονομία, και ευχαρίστησε όλους με τους οποίους συνεργάστηκε στις προηγούμενες δύο θητείες του, ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη και δουλειά στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Ο κ. Καμπουράκης εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της ΠΟΞ ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Ρέτσο και του επέδωσε τιμητική πλακέτα. Αναμνηστική πλακέτα επέδωσε επίσης και στο επί 20 και πλέον έτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, ο οποίος δεν υπέβαλε υποψηφιότητα επανεκλογής, αλλά δήλωσε πρόθυμος να συνεχίσει να συνεργάζεται με το νέο Δ.Σ.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Τσακίρης, επίσης απερχόμενος από την διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο οποίος επεσήμανε την καλή συνεργασία, και επίσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Δεδομένου ότι η φετινή Γενική Συνέλευση περιείχε και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή υπήρξαν και πολλές επαφές μεταξύ των Μελών και συζητήσεις, ενώ όλοι οι υποψήφιοι στις σύντομες παρουσιάσεις τους, αναφέρθηκαν στις τουριστικές εξελίξεις, στην συμμετοχή του κλάδου στην οικονομία και στην ανάγκη να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα από την κρίση και τα μέτρα, που έχουν επηρεάσει τον κλάδο.

Ακολούθησαν οι εκλογικές διαδικασίες, όπου συμμετείχαν και αρκετά νέα πρόσωπα, και μετά το πέρας των αρχαιρεσιών, εξελέγησαν, κατά σειρά ψήφων οι εξής (βάσει σταυρών προτίμησης):

1. Γρηγόριος Τάσιος
2. Κωνσταντίνα Σβύνου
3. Ευγένιος Βασιλικός
4. Εμμανουήλ Γιαννούλης
5. Σακελλάριος Σουλούνιας
6. Αριστοτέλης Θωμόπουλος
7. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου
8. Δημήτρης Πολλάλης
9. Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου
10. Εμμανουήλ Τσακαλάκης
11. Κωνσταντίνος Μέριανος
12. Άγγελος Καλλίας

Aναπληρωματικά Μέλη: Γεράσιμος Τιμοθεάτος, Κωνσταντίνος Λεβέντης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ θα συνεδριάσει για να συγκροτηθεί σε Σώμα εντός των επομένων ημερών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top