Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΕΟΤ: Ανερχόμενη αγορά η Ισπανία

ΕΟΤ: Ανερχόμενη αγορά η Ισπανία

Στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης Fitur, οι Έλληνες ιθύνοντες του τουρισμού που βρίσκονται στην Ισπανία κατέληξαν, με βάση τις επαφές τους και τις προβλέψεις, ότι η Ισπανία είναι μια ανερχόμενη […]

Στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης Fitur<.>, οι Έλληνες ιθύνοντες του τουρισμού που βρίσκονται στην Ισπανία κατέληξαν, με βάση τις επαφές τους<...> και τις προβλέψεις, ότι η Ισπανία είναι μια ανερχόμενη αγορά 40 εκατ. με πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν κατά το έτος 2000 ταξίδεψαν στο εξωτερικό περί τα 8 εκατ. Ισπανοί. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί τους ήταν η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Αγγλία, και το Βέλγιο, που όπως επισημάνθηκε είναι χώρες όπου η μετάβαση τους έγινε οδικώς. Με αεροπλάνο πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.800.000 ταξίδια.

Το 2001 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου ήταν η καλύτερη χρονιά για τον προορισμό Ελλάδα με αύξηση 18%, μετά όμως από αυτή την ημερομηνία, σημειώθηκε πτώση 30%. Τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται την Ελλάδα γύρω στις 120 χιλιάδες Ισπανοί τουρίστες. Παρόλο που αυτός ο αριθμός είναι μικρός σε σύγκριση με τους τουρίστες από άλλες χώρες θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ισπανοί τουρίστες, στην πλειοψηφία τους είναι υψηλής ποιότητας. Και τούτο γιατί 'αγοράζουν' πακέτο διακοπών μέσου όρου διάρκειας 9 ημερών, χρησιμοποιούν ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας, όπως α' κατ., κρουαζιέρες και γενικότερα ξοδεύουν πολλά χρήματα σε ψώνια, φαγητό κτλ.

Κυριότεροι προορισμοί των Ισπανών τουριστών είναι η Αθήνα (με εκδρομές σε Πελοπόννησο, Δελφούς, Μετέωρα), Κρήτη, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, και κρουαζιέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ στην αγορά δεν παρατηρούνται μονοπωλιακές καταστάσεις, αντίθετα, ο αριθμός των tour operators που πουλάνε Ελλάδα είναι 74. Επίσης, η Ισπανία αποτελεί την 'πόρτα' στην Ευρώπη για τους τουρίστες που προέρχονται από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (μητέρα πατρίδα), των οποίων ο αριθμός δεν μπορεί να εξακριβωθεί, γιατί οι περισσότεροι διαθέτουν ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024