Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΕΟΤ: Ανερχόμενη αγορά η Ισπανία

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Φεβρουάριος 2002, 00:00

Στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης Fitur<.>, οι Έλληνες ιθύνοντες του τουρισμού που βρίσκονται στην Ισπανία κατέληξαν, με βάση τις επαφές τους<...>

και τις προβλέψεις, ότι η Ισπανία είναι μια ανερχόμενη αγορά 40 εκατ. με πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν κατά το έτος 2000 ταξίδεψαν στο εξωτερικό περί τα 8 εκατ. Ισπανοί. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί τους ήταν η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Αγγλία, και το Βέλγιο, που όπως επισημάνθηκε είναι χώρες όπου η μετάβαση τους έγινε οδικώς. Με αεροπλάνο πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.800.000 ταξίδια.

Το 2001 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου ήταν η καλύτερη χρονιά για τον προορισμό Ελλάδα με αύξηση 18%, μετά όμως από αυτή την ημερομηνία, σημειώθηκε πτώση 30%. Τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται την Ελλάδα γύρω στις 120 χιλιάδες Ισπανοί τουρίστες. Παρόλο που αυτός ο αριθμός είναι μικρός σε σύγκριση με τους τουρίστες από άλλες χώρες θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ισπανοί τουρίστες, στην πλειοψηφία τους είναι υψηλής ποιότητας. Και τούτο γιατί 'αγοράζουν' πακέτο διακοπών μέσου όρου διάρκειας 9 ημερών, χρησιμοποιούν ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας, όπως α' κατ., κρουαζιέρες και γενικότερα ξοδεύουν πολλά χρήματα σε ψώνια, φαγητό κτλ.

Κυριότεροι προορισμοί των Ισπανών τουριστών είναι η Αθήνα (με εκδρομές σε Πελοπόννησο, Δελφούς, Μετέωρα), Κρήτη, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, και κρουαζιέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ στην αγορά δεν παρατηρούνται μονοπωλιακές καταστάσεις, αντίθετα, ο αριθμός των tour operators που πουλάνε Ελλάδα είναι 74. Επίσης, η Ισπανία αποτελεί την 'πόρτα' στην Ευρώπη για τους τουρίστες που προέρχονται από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (μητέρα πατρίδα), των οποίων ο αριθμός δεν μπορεί να εξακριβωθεί, γιατί οι περισσότεροι διαθέτουν ευρωπαϊκό διαβατήριο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top