Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Και η Κάλυμνος στο δίκτυο του 'Ελληνικού Πρωϊνού'

Άγγελος Ρεστάνης - 03 Νοέμβριος 2017, 13:06

Σε εκδήλωση στην Κάλυμνο παρουσιάστηκαν τα προτεινόμενα πλούσια εδέσματα του Ελληνικού Πρωινού της Καλύμνου, προσφορά των παραγωγών, των επαγγελματιών και των κοινωνικών φορέων του νησιού.


Η Καλυμνιακή Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων (Ξενίας), το Δίκτυο AlterNet Καλύμνου, οι Αγροτικοί Φορείς του Νησιού το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργάνωσαν και παρουσίασαν την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου στη Συνεδριακή Αίθουσα του Αγίου Σάββα, το “Ελληνικό Πρωϊνό της Καλύμνου” κατά το πρότυπο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Νικόλαο Τσαγκάρη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλύμνου, παρουσία του κ. Γεωργίου Πίττα, εκπροσώπου του ΞΕΕ και υπεύθυνου του θεσμού “Ελληνικό Πρωϊνό”.Η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλύμνου Λέρου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Κόνσολας, ο δήμαρχος Καλυμνίων κ. Ι. Γαλουζής, ο διοικητής του Τ.Ε. Καλύμνου κ. Α. Εξάρχου, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Ευ. Καραθάνος, ο Ειρηνοδίκης Καλύμνου κ. Μ. Κουτσελόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μ. Μπούκης, ο δημοτικός σύμβουλος , πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Σ. Τηλιακός και πολλοί  δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, από την Κω, οι κ.κ. Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, καθώς και πλήθος κόσμου.Χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος, ο κ. Γαλουζής και ο κ. Κόνσολας. Τη σημασία του θεσμού του “Ελληνικού Πρωινού” παρουσίασε ο κ. Πίττας και η κα Πόπη Μαύρου, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου κάλυψε εξαιρετικά το κομμάτι της παράδοσης της καλυμνιακής γαστρονομίας παρουσιάζοντας το τραγουδιστικό καλωσόρισμα της εκδήλωσης και στη συνέχεια το δρώμενο “παράδοσης δώρων της νύφης στην πεθερά”.  

Την εκδήλωση κάλυψαν όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα προτεινόμενα πλούσια εδέσματα του Ελληνικού Πρωινού της Καλύμνου, προσφορά των παραγωγών, των επαγγελματιών και των κοινωνικών φορέων του νησιού. Το παγκοσμίως γνωστό θυμαρίσιο μέλι, τα μυρωδάτα αρτοσκευάσματα προεξάρχοντος του επτάζυμου άρτου, τα ντόπια τυροκομικά προϊόντα, τα αλίπαστα και καπνιστά προϊόντα της θάλασσας και τα αγροτικά προϊόντα, κυρίως εσπεριδοειδή της κοιλάδας του Βαθύ αλλά και το λιαστό Ανάμα από τις ποικιλίες φωκιανό και μοσχάτο της ιδίας περιοχής, τα αιθέρια έλαια από βότανα της Καλυμνιακής γης και οι παρασκευές αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων από την πλούσια παράδοση του νησιού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top