Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενοικίαση αυτοκινήτου

Aύξηση κερδοφορίας 25% για την Αutohellas στο 9μηνο του 2017

Τατιάνα Ρόκου - 06 Νοέμβριος 2017, 10:43

Ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκίνητων αυξήθηκε κατά 16.6% φτάνοντας τα 141,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες μισθώσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Autohellas για το πρώτο εννεάμηνο έφτασε τα 256 εκατ. ευρώ, έναντι 201 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) παρουσίασαν αύξηση 28,1%, φτάνοντας τα 47,9 εκατ. από 37,4 εκατ. ευρώ το 2016. Τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε 31 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 24,9 εκατ. ευρώ κατά το ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζοντας αύξηση 24,5%.

Ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκίνητων αυξήθηκε κατά 16.6% φτάνοντας τα 141,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες μισθώσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη δυναμική, εκτός από την κύρια αγορά της Ελλάδας, όπου ο στόλος της εταιρείας ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 30.000 αυτοκίνητα, είχαν η Κύπρος και η Κροατία, ενώ η Βουλγαρία και η Ρουμανία συνέχισαν να συμβάλουν σημαντικά σε κερδοφορία.

Ο Όμιλος κατά το α’ εννεάμηνο του 2017 πραγματοποίησε αγορές 9.200 νέων αυτοκινήτων, επενδύοντας (μετά τις πωλήσεις μεταχειρισμένων) 95,5 εκατ. ευρώ, για την ανανέωση αλλά και για την επέκταση του στόλου, ξεπερνώντας τα 40.500 αυτοκίνητα. Η ισχυρή κερδοφορία συνέβαλε ώστε τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου να διαμορφωθούν στις 30/09/2017 στα 227 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων και υπηρεσιών πρόσθεσε 88,5 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του Ομίλου, παρουσιάζοντας +52% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2016. Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα εισαγωγής διανομής των Hyundai (Hyundai Hellas) και KIA (Autodeal), που αποφασίστηκε να αποκτηθεί ως νέα δραστηριότητα της Autohellas κατά την Ε.Γ.Σ. της 06/09/2017 δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί. Εκτιμάται δε, ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2017, προσθέτοντας περαιτέρω δυναμική στα μεγέθη του Ομίλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αutohellas κ. Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: “Για τρίτη συνεχή χρόνια η Autohellas πετυχαίνει ισορροπημένη και ισχυρή ανάπτυξη και στους δύο κλάδους δραστηριότητας της, τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις και τις εταιρικές μακροχρόνιες μισθώσεις. Οι οικονομίες κλίμακας στην Ελλάδα κυρίως, αλλά και στις άλλες χώρες, φέρνουν βελτίωση της κερδοφορίας ακόμη και σε πολύ ανταγωνιστικές αγορές. Επενδύσαμε στην ποιότητα και την αναβάθμιση όχι μόνο του στόλου μας αλλά και πολλών από τα ιδιόκτητα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών μας. Έχουμε τα στελέχη, τις υποδομές και τα Ίδια Κεφάλαια για να διεκδικήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα επόμενα χρόνια και πιστεύουμε ότι θα το πέτυχουμε”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top