Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι business ταξιδιώτες ανησυχούν περισσότερο για τον καιρό παρά για την τρομοκρατία
Έρευνα

Οι business ταξιδιώτες ανησυχούν περισσότερο για τον καιρό παρά για την τρομοκρατία

Η έρευνα 'CWT Connected traveller' αποκάλυψε ότι τα 2/3 (67%) των επιχειρηματικών ταξιδιωτών θεωρούν ότι τα ταξίδια είναι ασφαλέστερα σήμερα από ό,τι στο παρελθόν, καθώς έχουν περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή τους. Η τρομοκρατία κατατάσσεται μόλις πέμπτη μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων ασφαλείας, παρά τη μεγάλη δημοσιότητα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πρόσφατη έρευνα από την Carlson Wagonlit Travel αποκάλυψε ότι ενώ πάνω από το 1/3 των Ευρωπαίων ταξιδιωτών ανησυχούν για θέματα ασφαλείας, οι κάτοικοι άλλων περιοχών του πλανήτη ανησυχούν πολύ περισσότερο.

“Παρά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι επιχειρηματικοί ταξιδιώτες λένε ότι ανησυχούν περισσότερο για άλλα ζητήματα, κάτι που αποτελεί έκπληξη” λέει ο Simon Nowroz, διευθυντής Μάρκετιγκ της Carlson Wagonlit Travel. “Ανακαλύψαμε ότι ναι μεν ο κόσμος μπορεί να είναι τρομακτικός κάποιες φορές, αλά οι ταξιδιώτες πιστεύουν ότι έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα εργαλεία που θα τους κρατήσουν ενημερωμένους και ασφαλείς”.

Η τρομοκρατία κατατάσσεται μόλις πέμπτη (με 35%) μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων ασφαλείας, παρά τη μεγάλη δημοσιότητα των τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο “φόβος να ξεχάσει κανείς κάτι απαραίτητο στη δουλειά του” βρίσκεται ψηλότερα (40%), όπως και το να “χάσει κάτι σημαντικό” (38%), “να πέσει θύμα ληστείας ή επίθεσης” (37%) – ακόμα και να αντιμετωπίσει “προβλήματα από καιρικές συνθήκες” (37%).

Η έρευνα “CWT Connected traveller” σε πάνω από 1.900 άτομα αποκάλυψε επίσης ότι τα 2/3 (67%) των επιχειρηματικών ταξιδιωτών θεωρούν ότι τα ταξίδια είναι ασφαλέστερα σήμερα από ό,τι στο παρελθόν, καθώς έχουν περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή τους για να μετριάζουν τις ανησυχίες τους περί ασφάλειας. Επτά στους δέκα χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα από τα πρωτόκολλα ασφαλείας των εργοδοτών τους, όπως ο εντοπισμός τους ή προφίλ επαφής έκτακτης ανάγκης. Πάνω από τα 2/3 (68%) αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση.

Άλλα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα είναι ότι ένας στους πέντε ταξιδιώτες έχουν ακυρώσει ένα ταξίδι λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια, ενώ το 30% δήλωσε ότι ανησυχεί για την υγεία και την φυσική του κατάσταση όταν πρόκειται να ταξιδέψει.

Όσον αφορά τα συμπεράσματα που προέκυψαν αναλόγως των γεωγραφικών περιοχών, προέκυψαν κάποιες ενδιαφέρουσες διαφορές μεταξύ της Αμερικής, της Ασίας – Ειρηνικού (APAC) και της Ευρώπης, Μ. Ανατολής & Αφρικής (EMEA). Για παράδειγμα, μόνο ένα ποσοστό 7% των ταξιδιωτών από την περιοχή APAC δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την προσωπική του ασφάλεια όταν ταξιδέύει για δουλειά. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 12% για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες και φτάνει το 21% για τους ταξιδιώτες από την περιοχή EMEA. Τα ποσοστά αυτά δικαιολογούνται από το γεγονός ότι οι ταξιδώτες από την Ασία – Ειρηνικό φαίνεται να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Για παράδειγμα, πάνω από τους μισούς (52%) των Ασιατών ταξιδιωτών διατηρούν ένα ενημερωμένο προφίλ επαφής έκτακτης ανάγκης, συγκριτικά με ένα 38% στις Αμερική και μόνο 34% στην EMEA.

Οι ταξιδιώτες από την περιοχή APAC είναι επίσης περισσότερο πιθανό να εγγραφούν για ενημερώσεις για κινδύνους σε πραγματικό χρόνο (41%). Μόνο το 33% κάνει το ίδιο από την Αμερική και μόνο το 29% από την περιοχή EMEA. Οι Ασιάτες ταξιδιώτες ακόμη είναι πιθανότερο να γνωρίζουν από πριν πληροφορίες σχετικά με παρόχους ιατρικών υπηρεσιών ή υπηρεσιών ασφαλείας στη περιοχή που θα ταξιδέψουν. Πάνω από το 1/3 (35%) των ταξιδιών από την περιοχή APAC σχεδιάζουν από πριν για τη λήψη τέτοιων υπηρεσιών, σε αντίθεση με ένα 25% στην Αμερική και ένα 20% στην περιοχή EMEA.

“Οι σημερινοί ταξιδιώτες είναι ‘ψαγμένοι’” λέει ο Nowroz. “Κάνουν εγγραφή για λήψη ενημερώσεων και alerts, δίνουν προσοχή στις ειδήσεις και χρησιμοποιούν τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή τους. Έτσι, ενώ τα επιχειρηματικά ταξίδια μπορεί να ενέχουν κινδύνους, κάνουν κινήσεις για να παραμείνουν ασφαλείς”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024