Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Ληστεία μετά δακρυγόνων σε 40 Κινέζους τουρίστες στο Παρίσι

Άγγελος Ρεστάνης - 07 Νοέμβριος 2017, 11:05

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης έγινε επίθεση με δακρυγόνα σε γκρουπ Κινέζων τουριστών την ώρα που γύριζαν στο ξενοδοχείο τους από βόλτα για ψώνια στο κέντρο της πόλης. Η κινεζική πρεσβεία στο Παρίσι έχει συμβουλεύσει τους Κινέζους τουρίστες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί μετά την επίθεση αυτή και μάλιστα χαρακτήρισε την κατάσταση ασφαλείας στη Γαλλία 'πολύ σοβαρή'.


Κακοποιοί επιτέθηκαν και λήστεψαν γκρουπ 40 Κινέζων τουριστών στο Παρίσι. Η πρεσβεία της Κίνας αναφέρει ότι πρόεκειται για τέσσερις υπόπτους, οπλισμένους με δακρυγόνα.

Το γκρουπ των τουριστών είχε μόλις επιστρέψει από βόλτα στα εμπορικά μαγαζιά της γαλλικής πρωτεύουσας την Πέμπτη το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα, όταν οι τουρίστες έφτασαν στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Kyriad, ομάδα ληστών εμφανίστηκε ξαφνικά και τους επιτέθηκε με δακρυγόνα. Στη συνέχεια, το γκρουπ των τουριστών έτρεξε να ξεφύγει, αφήνοντας πίσω τους εννέα τσάντες με είδη πολυτελείας, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν υπήρξαν τραυματιστεί μεταξύ των τουριστών.

Ένας από τους υπευθύνους του ξενοδοχείου Kyriad είπε στα ΜΜΕ ότι άκουσε φωνές και όταν κοίταξε έξω από το παράθυρο, παρατήρησε δύο άτομα να επιτίθενται σε έναν Κινέζο ξεναγό, καθώς και τους δράστες που χρησιμοποίησαν τα δακρυγόνα εναντίον των τουριστών. Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από τους τουρίστες τρομοκρατήθηκαν μετά από αυτό το περιστατικό και του ζήτησαν να κρύψει τις τσάντες τους.

Η κινεζική πρεσβεία έχει έρθει σε επαφή με τις αρχές της Γαλλίας, παροτρύνοντάς τες να συλλάβουν τους υπόπτους. Έχει επίσης συμβουλεύσει τους Κινέζους τουρίστες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί μετά την επίθεση αυτή και μάλιστα χαρακτήρισε την κατάσταση ασφαλείας στη Γαλλία “πολύ σοβαρή”. Επίσης, ανέφερε ότι η περιοχή του Παρισιού έχει εμφανίσει σειρά βίαιων επιθέσεων εναντίον Κινέζων, αλλά και Κινεζο-Γάλλων τουριστών.

Το περιστατικό αυτό λαμβάνει χώρα ένα χρόνο μετά την επίθεση σε Κινέζους τουρίστες στο Aubervillers, στο βόρειο Παρίσι, τον Αύγουστο του 2016.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top