Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣταθερή σύνδεση με Ηγουμενίτσα και κοινωνικό τιμολόγιο στα ακτοπλοϊκά ζητούν οι Παξοί
Ακτοπλοΐα

Σταθερή σύνδεση με Ηγουμενίτσα και κοινωνικό τιμολόγιο στα ακτοπλοϊκά ζητούν οι Παξοί

Ο αντιδήμαρχος Παξών κ. Γιώργος Λύχνος Λύχνος πρότεινε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συνδέσεών τη δρομολόγηση κλειστού πλοίου το χειμώνα σε σταθερές ημέρες μέσα στην εβδομάδα.

Διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα είχε ο αντιδήμαρχος Παξών κ. Γιώργος Λύχνος και ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Κώστα Παυλίδης, με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη, παρουσία του δημάρχου Ιθάκης κ. Διονύση Στανίστα του υπεύθυνου Οικονομικών & Τουρισμού κ. Λουκά Αναγνωστάκου και του μέλους της Επιτροπής Τουρισμού Ιθάκης κ. Κωνσταντίνου Καραβία.

Επίσης, ο κ. Λύχνος παρευρέθηκε εκτάκτως στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συνδέσεων (ΣΑΣ) και σε παρέμβασή του έγινε ενημέρωση των παραγόντων του Υπουργείου Ναυτιλίας, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, κ. Ανδρέα Πουλή, για την κατάσταση της ακτοπλοϊκής γραμμής των νησιών με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Ο κ. Λύχνος πρότεινε ακόμη τη δρομολόγηση κλειστού πλοίου το χειμώνα σε σταθερές ημέρες μέσα στην εβδομάδα, ώστε ο ταξιδιώτης να προγραμματίζει το ταξίδι του ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και το νησί των Παξών να είναι προσβάσιμο και να μην απομονώνεται με λίγα μποφόρ, πράγμα που το κάνει δυσπρόσιτο και για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, απαραίτητες στο νησί, όπως καθηγητές κ.ά.

Πρότεινε επίσης την υιοθέτηση κοινωνικού τιμολόγιου, λόγω της υψηλής τιμής του εισιτηρίου σε σύγκριση με την εκείνο της γραμμής Κερκύρας – Ηγουμενίτσας εξαιτίας της ελλείψεώς ανταγωνισμού στη γραμμή  Παξών – Ηγουμενίτσας, αίτημα που απεύθυνε και στις παρούσες ναυτιλιακές εταιρείες. Φαίνεται πάντως να υπάρχει θετική διάθεσή για τα συγκεκριμένα αιτήματα και μένει στο Υπουργείο Ναυτιλίας η διευθέτηση των περισσότερων από αυτά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024