Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ιατρικός τουρισμός

Αναζήτηση συνεργασιών για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, στο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Νοέμβριος 2017, 10:00

Το Υπουργείο Τουρισμού έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας και με ασφαλιστικά ταμεία άλλων χωρών για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, διότι προσελκύει τουρίστες που ταξιδεύουν όλο τον χρόνο και έχουν υψηλό μέσο όρο ταξιδιωτικής δαπάνης.


O γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (IHTC), με στόχο τη δημιουργία νέων συνεργασιών και την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας.

Ο κ. Τζιάλλας επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, τα οποία συνοψίζονται στους ακόλουθους τομείς:

  • παροχή ανταγωνιστικότερων υπηρεσιών υγείας
  • παροχή υψηλού επιπέδου ποιοτικών υπηρεσιών, σε ό,τι αφορά στο επιστημονικό μας δυναμικό και τις υποδομές
  • και, βεβαίως, την ανάδειξη του εξαιρετικού κλίματος της Ελλάδας και της φυσικής ομορφιάς των προορισμών της.

Τόνισε επίσης, ότι στο πλαίσιο του θεματικού τουρισμού η ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής, καθώς αποτελεί μία μορφή τουρισμού με σημαντικές οικονομικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει με την παρουσία του σε διεθνή fora και συνέδρια τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας και με ασφαλιστικά ταμεία άλλων χωρών για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, διότι προσελκύει τουρίστες που ταξιδεύουν όλο τον χρόνο και έχουν υψηλό μέσο όρο ταξιδιωτικής δαπάνης.

Το συνέδριο επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συνέργειες και προβολή των υπηρεσιών υγείας και των συμπληρωματικών θεραπευτικών παροχών που διαθέτει κάθε χώρα, και στο σχεδιασμό και προώθηση δράσεων, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας (ιατρικός και ιαματικός) στις χώρες της ΕΕ, καθώς και στην πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες, σε συνδυασμό με τις τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Συμμετείχαν αξιωματούχοι και στελέχη της ρουμανικής κυβέρνησης, καθηγητές από τον χώρο της υγείας, καθώς και Έλληνες και Ρουμάνοι γιατροί και επιχειρηματίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top