Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιπατητικός τουρισμός

Προώθηση του νέου δικτύου αριστοτελικών διαδρομών στη WTM του Λονδίνου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Νοέμβριος 2017, 16:44

Πέντε βρετανικά τουριστικά γραφεία ενδιαφέρθηκαν για άμεση ένταξη του Δικτύου Αριστοτελικών Διαδρομών στα διαδικτυακά τους πακέτα, ενώ οι εκπρόσωποι των Ramblers εξέφρασαν την επιθυμία επανεξέτασης των διαδρομών. Ανάλογη υποδοχή επεφύλαξαν στο προϊόν το βελγικό Pasar και το ολλανδικό Activa.


Ένα νέο και ελκυστικό εναλλακτικό τουριστικό προϊόν παρουσίασε στο επαγγελματικό κοινό της διεθνούς τουριστικής έκθεσης WTM του Λονδίνου (6 - 8/11/17) ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού και ανάδειξης του ήδη υπάρχοντος  χάρτη περιπατητικών περιηγήσεων του Αριστοτελικού Όρους.

Πρόκειται για το “Δίκτυο Αριστοτελικών Διαδρομών”, το οποίο ενώνει “περιπατητικά” τις τέσσερις από τις έξι αριστοτελικές κοινότητες, κυκλώνοντας ουσιαστικά μια δασώδη διαδρομή 40 περίπου χλμ., η οποία:

  • είτε μπορεί να ακολουθηθεί μόνη της,
  • είτε τμηματικά.

Το εν λόγω δίκτυο χαρτογραφήθηκε και αποτυπώθηκε σε ειδική έκδοση, η οποία - περιλαμβάνοντας χάρτες, περιγραφές, βήματα και φωτογραφικό υλικό, συνθέτει:

  • έναν πλήρη οδηγό, απευθυνόμενο σε περιπατητές αλλά και
  • ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό εργαλείο, απευθυνόμενο σε οργανισμούς / φορείς περιπατητικού τουρισμού.

Πέντε βρετανικά τουριστικά γραφεία, εξιδεικευμένα στον τουρισμό περιπατητικών περιηγήσεων αντέδρασαν, ενδιαφερόμενα για άμεση ένταξη του εν λόγω δικτύου στα διαδικτυακά τους πακέτα, ενώ οι εκπρόσωποι των Ramblers, που ήδη πραγματοποιούν επιτυχημένα περιπατητικά προγράμματα στις περιοχές “Ολυμπιάδα – Βαρβάρα – Στάγειρα”, εξέφρασαν την επιθυμία επανεξέτασης των διαδρομών.

Ανάλογη υποδοχή επεφύλαξαν στο δυναμικό προϊόν το βελγικό Pasar και το ολλανδικό Activa, στελέχη των οποίων την επόμενη Άνοιξη επισκέπτονται περιοχές της Αρναίας, του Χολομώντα και του Αριστοτελικού Όρους, προκειμένου να ακολουθήσουν τα πράσινα μονοπάτια των δύο βουνών.

Παράλληλα, Βρετανοί εκπρόσωποι Τύπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για το περιεχόμενο της έκδοσης, με πολλούς από αυτούς να σχηματίζουν ομάδα επίσκεψης στην περιοχή κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων “KOUZINA 2018 εκδηλώσεων”, ώστε -μεταξύ άλλων- να διαπιστώσουν το άρρηκτο δέσιμο των τουριστικών προϊόντων που δημιουργήθηκαν στην περιοχή. Κάποιοι άλλοι, εκπροσωπώντας ιδιαίτερα δημοφιλείς εκδόσεις, αναμένονται ως μεμονωμένοι ταξιδευτές, δεδομένου ότι προγραμματίζεται να αφιερώσουν πολυσέλιδα άρθρα στην “περιπατητική Ανατολική Χαλκιδική”.

Ως πρόγραμμα τέλος απόλυτα συνδυασμένο με την πολιτιστική περιήγηση με τίτλο “στα βήματα μεγάλων Ελλήνων ανδρών”, το εν λόγω πακέτο ενθουσίασε Ισπανούς εκπροσώπους τουριστικών γραφείων στους οποίους τα στελέχη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού παρουσίασαν τις δυνατότητες της περιήγησης. Στην ίδια λογική κινήθηκαν και οι επαφές με Tour Operators της Γερμανίας, αλλά και με τουριστικά γραφεία της Ιαπωνίας.

Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία της χώρας, κατά τη διάρκεια προσωπικών συναντήσεων του προέδρου Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Γιάννη Γερούκη, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει: “Προετοιμάσαμε πολύ καλά την επαγγελματική μας απόβαση στο Λονδίνο, θέλοντας να δώσουμε το στίγμα της μελετημένα δομημένης ανανέωσης των προϊόντων μας, της εξαιρετικής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία και των δημιουργικών συνεργειών με όλους τους επαγγελματικά εμπλεκόμενους στο τουριστικό γίγνεσθαι του τόπου. Τα αποτελέσματα των επαφών μας – θεωρούμε ότι - θα φανούν άμεσα, ενώ βασικός στόχος παραμένει η περαιτέρω ποιοτική ενίσχυση των μικρών (αλλά και μεγάλων) ξενοδοχειακών μονάδων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εστίαση, το εμπόριο και τις λοιπές σχετιζόμενες οικονομικές δραστηριότητες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top